Loading...

The Dirty Denims - Back with a Bang

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-10-2017

Tracklist

01. Back With A Bang!
02. Heartbeat
03. Money Back Guarantee
04. Don't Waste My Time
05. Make Us Look Good
06. Can't Get Enough Of Rock&Roll
07. Virtual Reality
08. One Way Ticket (The Hell Outta Here)
09. Bad Reputation
10. Loud Stuff
11. Gotta Run
12. We Want More

I gotta have more cowbell baby!

Het blijft een beetje raar eigenlijk, een album in twee delen bespreken. The Dirty Denims brachten op 27 april het eerste deel uit van Back With A Bang, met daarbij de aankondiging dat het tweede deel - dan wel het album als geheel - een half jaar later zou gaan verschijnen. Nou, dat is in elk geval gelukt: vanaf vandaag (27 oktober) ligt het complete album Back With A Bang in de (digitale) winkel.

Ik heb in mijn bespreking van het eerste deel al wel het meeste verteld dat van belang is denk ik. De - moeilijke - aanloop naar het album, en vooral een en ander over de muziek natuurlijk. Na de eerste zes tracks kan ik hier dus eigenlijk naadloos overschakelen naar het tweede segment met nog eens zes tracks. En het moet wel heel vreemd lopen wil het daar in muzikaal heel anders aan toe gaan.

The Dirty Denims blinken uit in eenvoud - net als hun grote voorbeeld (AC/DC) - maar het kan niet anders dan dat hun pakkende rockliedjes een spontane glimlach om je mond doen toveren. Dat was een half jaar geleden mijn conclusie over de muziek van The Dirty Denims. En wie vrolijk makende rock 'n' roll stampers als One Way Ticket (The Hell Outta Here) krijgt voorgeschoteld kan ook niet anders dan meeswingen op deze herkenbare, maar o zo verslavende klanken.

Bad Reputation is hierna een beetje meer punkrock (hallo Ramones) en zet de partysfeer lekker voort. Een beetje simpel, maar des te aanstekelijk. Loud Stuff is een lijflied voor elke rechtgeaarde rockfan, zowel tekst als muziek zijn aantrekkelijk oubollig, tot op het randje van cheesy. Maar vooruit, The Dirty Denims komen er mee weg. Dat geldt stiekem ook voor Virtual Reality, dat al eerder als video te zien was.

Nou ja, het verhaal lijkt me inmiddels wel duidelijk. Als een beste kruisbestuiving tussen de diverse old school rockstijlen voelen de twee stoere rock-chicks met hun twee mannelijke metgezellen zich als een vis in het water. Met We Want More als laatste wijze woorden kan ik dan ook niet anders dan aanbevelen deze band eens live te gaan bekijken en beluisteren.

Mirjam Sieben - zang, gitaar

Jeroen Teunis - gitaar

Ashley Seleski - bas

Thomas Spauwen - drums