Loading...

Lucifer's Chalice - The Pact

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-10-2017

Tracklist

1. Hung At The Crossroads
2. The Pact
3. Full Moon Nights
4. Priestess Of Death

In februari van dit jaar besprak ik al The Pact, het debuutalbum van de Engelse old school heavy/doom metalband Lucifer's Chalice. Het album was in eerste instantie slechts digitaal uitgebracht, volledig in eigen beheer. Naar een deal werd wel gezocht, maar ik had niet de indruk dat de band zich daar heel druk om maakte.

Evengoed ben ik zelf wel blij dat het de Engelsen gelukt in om hun debuutalbum de degelijke release te geven die het mijns inziens verdient. De band is opgepikt door het Amerikaanse label Shadow Kingdom Records, dat The Pact een paar dagen geleden uitbracht op CD, cassette en uiteraard ook via de digitale kanalen.

Het enige dat veranderd is, is de hoes voor het album, die heeft wat meer kleur gekregen. Voor de rest staan de zelfde vier tracks van de zelfde opnames op het 36 minuten durende album. 'Voor fans van Witchfinder General en Pentagram' laat de begeleidende info onder anderen weten. Daar kan ik het alleen maar hartgrondig mee eens zijn. Dit is die pure, ouderwetse, maar oerdegelijke en vooral heerlijk duistere metal waar ik zo van hou. Een aanrader dus!

Kat Shevil Gillham - Drums

Sergio Ramírez Mendoza - Guitars

Charlie Wesley - Vocals, Guitars

Dan Hughes - Bass