Loading...

Death Angel - Humanicide

Gepost in Reviews door Douwe op 19-09-2019

Tracklist

01. Humanicide
02. Divine Defector
03. Aggressor
04. I Came For Blood
05. Immortal Behated
06. Alive And Screaming
07. The Pack
08. Ghost Of Me
09. Revelation Song
10. Of Rats And Men

Death Angel staat al sinds 1982 garant voor strakke thrash, hun hiaat in de jaren negentig even daargelaten. Het is daarom niet voor niks dat kenners de uit de Bay Area afkomstige band al jaren tussen de ‘big eight’ van de thrash metal plaatsen. Met Humanicide zijn deze Amerikaanse veteranen toe aan hun negende studio plaat. Een vette schijf!

Bandleider/hoofdcomponist Rob Cavestany en de zijnen presenteren ons hierop in totaal 10 nieuwe stampers. De opener (en titelsong van de plaat) start met een prachtig duistere en melodieuze gitaarharmonie voordat deze up-tempo kraker los barst. Een nummer dat het centrale thema van de plaat tekstueel verwoord. Namelijk een maatschappijkritische aanklacht tegen de afbraak van het alom heersende kapitalistische gedachtegoed op onze wereldbol. Dat u het maar weet! Het tempo ligt ook op de rest van de plaat overwegend lekker hoog. Door de goed uitgebalanceerde mix van - wederom - producer Jason Suecof (die inmiddels voor de vierde keer een Death Angel album mixte), blijft de muziek echter goed overeind gedurende de hele plaat.

Is het alleen maar thrashy doorbeuken op Humanicide? Nee, zeker niet. Zo hoor je cleane gitaarstukken in Agressor en is ’ Came For Blood een thrash-song met een erg punky feel door de afwijkende refreinriff. Revelation Son is naar mijn idee de meest vreemde eend in de bijt. Meer mid-tempo en een bijzondere cocktail van uiteenlopende ingrediënten. Zo klinkt dit nummer als een schijnbaar onmogelijke mix van thrash, eighties rock en Pantera… Toch werkt het. Ook Immortal Beheaded wijkt wat af door te openen met cleane gitaren en af te sluiten met een uitgebreid piano-outro. Daarmee verkent het vaak toch al niet van experimenten gespeende Death Angel (zoals ze o.a. ook op Act III uit 1990 lieten horen) nog steeds nieuwe paden. Maar het is hoofdzakelijk vooral vette thrash wat op deze nieuweling de klok slaat. Inclusief het beproefde Death Angel recept van thrash koortjes in The Pack (als ode aan haar loyale fans) en de nog immer scherpe strot van zanger Mark Osegueda.

Humanicide biedt met sterke songs, heerlijk solowerk en catchy refreinen gelikte maar kwalitatieve thrash van de welbekende Bay Area schnitt!

Rob Cavestany - Guitars, Vocals

Mark Osegueda - Vocals

Ted Aguilar - Guitars

Damien Sisson - Bass

Will Carroll - Drums