Loading...

Gaerea - Mirage

Gepost in Reviews door Edwynn op 05-12-2022

Tracklist

01. Memoir
02. Salve
03. Deluge
04. Arson
05. Ebb
06. Mirage
07. Mantle
08. Laude
09. Dormant [bonus]

Het (nog altijd anonieme?) Portugese Gaerea vermengt haar zwartmetalen inborst met post-, doom- en hardcore invloeden. Ten opzichte van de vorige langspeler Limbo wordt deze lijn verder doorgetrokken. Enerzijds is dat te prijzen maar anderzijds ben ik ook weer wat gereserveerd.

Als opener Memoir - na een verstild intro - de fragmentatiebom afgaat is het genieten van de knuppelende drums en de uit een draaiende betonmolen voortrollende riffs. Maar de ingebakken breakdowns die al vrij snel worden ingezet voelen als afknijpen terwijl de urinebuis nog stevig gevuld is.

Wat wel een vooruitgang is, is dat de eigenzinnigheid is toegenomen. Het voelt als een dikke deken vol met prikkeldraad dat over je heen getrokken wordt. En de Deathspell Omega-dissonantjes zijn wat minder opvallend aanwezig.

Het geluid is ook erg fraai. Messcherp maar soms ook dromerig. De wanhopige sfeer die geschetst wordt blijft zo wel uitstekend gehandhaafd. In die zin heeft Gaerea toch ook wel een aantal pluspunten ten opzichte van Limbo te pakken.