Loading...

Gaerea - Limbo

Gepost in Reviews door Jenny op 15-10-2020

Tracklist

01. To Ain
02. Null
03. Glare
04. Conspiranoia
05. Urge
06. Mare

Als je je weleens hebt afgevraagd hoe "Angry Metal" zou klinken, zet de nieuwste plaat van Gaerea dan maar eens op. Met Limbo trakteert het Portugese vijftal je op bijna 52 minuten woede, gebracht in zes nummers vol emotie, drama en melancholie. Zelf omschrijven ze hun muziek als "Cathartic Black Metal". Catharsis is reiniging of zuivering, en ik denk dat het vijftal zich na elke uitvoering van hun muziek zeker mentaal gereinigd voelt. Niet alleen de vocalist klinkt alsof hij zijn ziel en zaligheid (en zijn woede, had ik die al genoemd?) eruit brult, ook de rest van de band stort zich er helemaal op.

Bij het bestuderen van de teksten komt er nog een extra laag tevoorschijn, er klinkt wanhoop en machteloosheid in door. Deze fatalistische insteek versterkt bij mij nog het gevoel dat deze muzikanten na een show compleet leeg moeten zijn, anders kunnen ze dit alles nooit overtuigend brengen. Ik heb ze nog nooit in actie gezien, dus heb ook geen idee of ze live dezelfde energie weten op te wekken.

Limbo bevat zoals gezegd zes nummers, als je niet oplet heb je niet door dat er een ander nummer bezig is. Het hele album is consistent qua klank en tempo. Echt zo'n album dat je opzet als je de buitenwereld even wilt buitensluiten. Je kunt je bijna voorstellen dat de mannen zelf na 52 minuten ook opschrikken uit hun trance. Wie er achter zitten is trouwens een mysterie: "We Are Gaerea".

Dit is typisch zo'n album dat je gewoon zelf eens moet gaan beluisteren (die mogelijkheid heb je hier onder!) om te ervaren wat je ervan vindt. Voor mij komt hij niet op m'n verlanglijst, maar ik kan me wel buien voorstellen waarin het fijn zou zijn om deze muur van geluid om me heen te hebben.