Loading...

Avulsed - Revenant Wars [reissue]

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-09-2023

Tracklist

01. Revenant Wars
02. Sentenced to Death [Nihilist cover]
03. Hidden Perversions [2016 re-recording]
04. Suffer the Children [Napalm Death cover]

Revenant Wars is een heruitgave van de gelijknamige EP uit 2013, inderdaad, tien jaar geleden, dat zal geen toeval zijn. Als extraatje bevat deze nieuwe uitvoering de heropname uit 2016 van Hidden Perversions, oorspronkelijk van het eerste album, opgenomen in de split 7" EP met Mercyless uitgebracht in 2017. Beide EP's zijn indertijd alleen op vinyl verschenen en volledig uitverkocht. Ook krijgen we nog een cover-versie van Napalm Death's Suffer the Children, oorspronkelijk opgenomen voor een mislukt tribute-album dat in 2013 werd opgenomen. Deze nieuwe EP wordt geleverd op een transparante schijf met silhouet-afdruk. Voor de rest houd ik het bij mijn woorden uit 2013:

Van de opnamesessies van Ritual Zombi had Avulsed nog een nummer over: Revenant Wars. Deze wordt nu 'exclusief' als single uitgebracht, met als b-kant een coverversie van Sentenced To Death van Nihilist. De single komt slechts in een beperkte oplage van 500 handgenummerde exemplaren op 7 inch wit vinyl. De mastering was in de deskundige handen van Dan Swanö en z'n Unisound Studio, terwijl voor de cover art niemand minder dan Mark Riddick tekende.

Het nummer Revenant Wars bevat alle vertrouwde elementen die Avulsed de laatste paar jaar zo kenmerken, het nummer had ook naadloos op Ritual Zombi gepast. De naar Zweedse leest gemodelleerde old school death is bruut als altijd, met overweldigend maar messcherp gitaarwerk in de snelle stukken, en een ranzige putrochel om u tegen te zeggen. In de lompe vertraging wordt een donkere en smerige sfeer neergezet om akelig van te worden. Het typische laaggestemde gitaarwerk is hier om van te smullen, samen met het denderende drumwerk.

De Nihilist cover Sentenced To Death (van hun allereerste demo uit 1988) heeft Avulsed al een aantal keren live gespeeld als support op de Spaanse Entombed tour. Daarom is besloten om dit nummer ook maar eens goed voor het nageslacht vast te laten leggen. Het laat in elk geval goed horen waar de inspiratie van de sympathieke Spanjaarden ligt, al zijn ze daar natuurlijk niet de enigen in. De underground sfeer is goed bewaard gebleven, er is gelukkig niet geprobeerd om er een moderne 'hi-tech' versie van te maken. In al z'n rauwe charme past het op deze manier ook bij het eigen werk. Leuk hebbedingetje!

David "Dave Rotten" Sánchez González - Vocals

Juan Carlos "Juancar" Calvo - Guitar

José "Cabra" María De Miguel Orero - Guitar

Antonio "Tana" Carlos Rodríuez Espigares - Bass

Óscar "Osckar" Bravo - Drums