Loading...

Bloodbound - Tales From The North

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-09-2023

Tracklist

01. Tales From The North
02. Drink With The Gods
03. Odin’s Prayer
04. The Raven’s Cry
05. Mimir’s Crystal Eye
06. Between The Enemy Lines
07. Land Of Heroes
08. Sail Among The Dead
09. Stake My Claims
10. Sword And Axe
11. 1066

Vaak beloof ik dat ik het kort ga houden in m'n reviews, maar eigenlijk lukt dat nooit. Met Bloodbounds tiende(!) studio-album Tales From The North ga ik het echter opnieuw proberen. Ik verwacht namelijk niet dat ik iets nieuws kan gaan oplepelen dat ik niet al eerder over deze (hardwerkende, dat moet ik ze nageven) band te melden heb gehad.

Elf nummers, drie kwartier lang worden we vermaakt met power metal uit de Zweedse school, zoals we die kennen van bands als HammerFall, Sabaton en Dream Evil, of de Duitse scene. Powerwolf komt bijvoorbeeld qua vergelijking ook in de buurt. Hoewel er in de loop van de jaren - en de albums - wel wat kleine nuances waar te nemen zijn, blijft Bloodbound hondstrouw aan z'n eigen geluid. Hooguit sluipen er zeer subtiele folk-elementjes de muziek binnen, getuige bijvoorbeeld Drink With The Gods en The Raven's Cry.

De verhaaltjes met mythische en soms wat duistere lyriek (deze keer over Vikingen) worden steevast verpakt in vrolijk huppelende deuntjes. Dat betekent catchy riffs en melodieën, en meezingbare refreintjes, gecombineerd met bombastisch toetsenwerk en weelderige orkestraties. Muziek uit het power metal-boekje, ontdaan van elke verrassing of enige vorm van spontaniteit, maar dan wel in een vijfsterren-uitvoering.

Want als er iets dik in orde is bij Bloodbound, dan zijn het energie, spelvreugde en de kunst van het spelen wat het publiek graag wil horen. Deze muziek ligt je, of ligt je niet. Denk ik. Ik hoor echt niets dat ik bij deze of vele andere bands al eerder gehoord heb. Hooguit gaat de band iets verder terug in z'n eigen geschiedenis door in een aantal tracks vol in te zetten op snelheid, waarbij vooral het gitaarwerk weet te excelleren. Fans van genoemde bands weten genoeg, toch?

Patrik J. Selleby - Zang

Tomas Olsson - Gitaar

Henrik Olsson - Gitaar

Fredrik Bergh - Toetsen

Anders Bromann - Bas

Daniel Sjögrun - Drums