Loading...

Hitten - While Passion Lasts

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-03-2024

Tracklist

01. Prelude To Passion
02. While Passion Lasts
03. Blood From A Stone
04. Mr. Know It All
05. Unholy Games
06. Dark Stalker
07. Truthful Lies
08. Hold Up The Night
09. Where It All Begins
10. Crimetime

Hitten is opgericht in 2011 in de stad Murcia in het zuidoosten van Spanje (nabij Alicante). In hetzelfde jaar bracht de band hun eerste demo uit, getiteld Darkness Queen. Twee EP's en een volledig album getiteld First Strike With The Devil (2014) volgden, voordat Hitten tekende bij High Roller voor hun tweede volledige plaat State Of Shock, die in 2016 werd uitgebracht. Twist Of Fate was het tweede album voor High Roller (2018) en betekende mijn kennismaking met deze band. Na Triumph & Tragedy (2021) is het nu tijd voor album nummer vijf: While Passion Lasts.

Het geluid van Hitten is nog altijd van klassieke snit. Of het nou heavy rock of metal is, de muziek is altijd melodieus, nadrukkelijk catchy, en klinkt mij daardoor eerder Amerikaans dan Europees in de oren. Raakvlakken zijn er zeker met de 'hair en make-up-bands' van de jaren '80 en '90, denk dan aan Ratt, Motley Crue, Dokken, dat werk.

Na het obligate intro Prelude To Passion laat opener en titelnummer While Passion Lasts wat dat betreft niets aan duidelijkheid te wensen over. Uit duizenden herkenbare gitaarlijntjes, een meezingbare refrein - dit is metal op safe spelen. Daarna is Blood From A Stone weliswaar wat vlotter, maar qua uitvoering net zo glad als de voorgaande track. Het gitaarwerk is prima om aan te horen, een serieuze aantrekkingskracht van deze muziek. Maar de rest daar om heen ademt elk denkbaar cliché als het gaat om klassieke (Amerikaanse) metal.

Nummers als Mr. Know It All en Dark Stalker zouden prima passen als soundtrack bij een tiener-horror-film - beiden even ongevaarlijk vergeleken met het 'echte' werk. Heb je - als 'oudere metal-fan' - mogelijk een zwak voor dit soort muziek, dan zit je met Hitten gebakken. Ik denk dat er voor jongere metal-liefhebbers sowieso niks te halen valt hier.

Alexx Panza - Vocals

Dani Meseguer - Guitars

Willy Medina - Drums

Satan - Bass

Johnny Lorca - Guitars