Loading...

Aborted - La Grande Mascarade

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-05-2020

Tracklist

01. Gloom and the Art of Tribulation
02. Serpent of Depravity
03. Funereal Malediction

Aborted is een graag geziene en gehoorde gast hier op WingsOfDeath. De vaak van samenstelling wisselende band onder bezielende leiding van brulboei Sven de Caluwé is al vijfentwintig jaar een stabiele factor in de internationale zware scene. De hele rits aan EP's en albums wisselen elkaar in stabiel tempo af, en laten consequent een stabiele kwaliteit horen.

Anderhalf jaar na het tiende studio-album TerrorVision is het de beurt aan een nieuwe EP La Grande Mascarade om het jubileum kracht bij te zetten. De drie-track EP was bedoeld als ondersteuning voor een voorgenomen Amerikaanse tour, die om inmiddels bekende reden geen doorgang kon vinden. Gloom and the Art of Tribulation en Serpent of Depravity zijn twee splinternieuwe tracks, Funereal Malediction is een restant / overblijfsel van de opnamesessies van het laatste album.

Opener Gloom And The Art Of Tribulation begint uiterst sfeervol met een sample uit Rob Zombie’s Halloween, alvorens de band uit de startblokken schiet voor hun kenmerkende technische death metal. Onnavolgbare tempowisselingen en monsterlijke drumroffels, technisch sterk onderlegd gitaargeweld, vingervlug baswerk en onaards bruut gerochel, verpakt in een moddervet geluid, bepalen de muzikale koers van Aborted. Al jaren, dat is hier gelukkig niet anders.

Serpent Of Depravity is net wat beter te volgen dankzij een bij vlagen wat meer gematigd tempo, heerlijk groovend, en misschien juist daardoor nog net een tikje logger en zwaarder. Heerlijk nummer wat mij betreft; kort maar uiteraard erg krachtig. Funereal Malediction lijkt net wat meer finesse of subtiliteit te bevatten, met name in het gitaarwerk. Net wat minder rechttoe rechtaan beukwerk, met een vleugje stiekeme melodie en een bijna-verstopte maar flitsende gitaarsolo.

Aborted levert zoals altijd vak- en maatwerk, de liefhebber weet wat ie kan verwachten en zal mijns inziens niet teleur gesteld worden. Drie nummers, net geen twaalf minuten muziek; het is niet veel, en doet dan ook reikhalzend uitkijken naar meer. Laat dat nieuwe album maar komen. En een nieuwe tour natuurlijk ook.

Sven de Caluwe - Zang

Ian Jekelis - Gitaar

Stefano Franceschini - Basgitaar

Ken Bedene - Drums

Mendel Bij De Leij - Gitaar (track 3)