Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Arthemis - Blood-Fury-Domination

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 19-06-2017

Tracklist

01. Undead
02. Black Sun
03. Blood Red Sky
04. Blistering Eyes
05. If I Fall
06. Warcry
07. Into The Arena
08. Dark Fire
09. Firetribe
10. Inner-Fury Unleashed
11. Rituals

Ondanks dat Artemis al sinds 1994 bestaat, en al zeven studio-albums heeft uitgebracht - Blood-Fury-Domination is hun achtste - had ik nog nooit van deze Italiaanse band gehoord. Dit gebeurt de laatste tijd wel vaker. Ligt het aan mij of is het aanbod tegenwoordig zo groot dat het allemaal niet meer bij te houden is. Misschien ligt het er ook wel aan dat de band in een genre speelt dat nooit echt mijn voorkeur heeft gehad, of altijd aan mijn aandacht is ontsnapt.

Dat de band uit Italië komt en een mix van heavy, power en speedmetal speelt zal de meeste niet onbekend in de oren klinken; het lijkt wel of de meeste bands in dit genre uit dat land komen. Wat meestal hun achilleshiel is, is de zanger. Nu valt het in dit geval wel mee: Fabio (hij heeft z'n naam mee) laat zich in de uptempo nummers van zijn beste kant horen. Wanneer het echter aan komt op een ballad (If I Fall) wordt het al een stuk minder.

Elf nummers lang met een totale speelduur van 45 minuten heeft Arthemis mij proberen te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten. Nou, hun instrumenten bespelen ze prima. Toch hebben ze van mij geen nieuwe fan weten te maken. Ik denk dat als ze in het voorprogramma van een ‘grotere band’ of op een festival zouden spelen, ik er zeker wel enkele nummers naar zou luisteren (waarschijnlijk drie, want daarna moeten vaak de fotografen uit de pit, en voor mij betekent dit vaak dat mijn interesse vaak voorbij is).

Fans van het genre, en die de band al wel kenden, kunnen gerust gaan luisteren, of hebben de plaat al lang in huis. Ik leg hem op de stapel 'niet slecht'.

Fabio Dessi - Vocals

Andy Martongelli - Guitars

Giorgio JT Terenziani - Bass

Francesco "Kekko" Tresca - Drums