Loading...

Bones - Gate of Night

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-05-2020

Tracklist

01. Utterance Beyond Death
02. Gate Of Night

Geduld staat voorop bij Bones: de discografie van dit Belgische kwartet is de afgelopen tien jaar spaarzaam geweest met slechts twee demo's en EP Awaiting Rebirth daterend van december 2014. Pas een kleine zes jaar later komen de Belgen met een opvolger op de proppen: Gate Of Night. Deze bevat maar liefst twee splinternieuwe nummers.

Hun gemene, viezige death metal wordt uitgevoerd met authenticiteit en toewijding, doordrenkt met de werkethiek en de organische en rauwe productie van de oude school. Inderdaad: na een bestaan van tien jaar nog altijd pure underground. Al is het geluid gelukkig al wel een stuk voller dan op de voorgaande EP. Deze death metal is zwaar, zonder naar doom te neigen, gewoon enorm smerig, en bovenal eerlijk.

Vooral de naamgever van de EP, Gate Of Night, is een samenballing van de meest ranzige death metal. Galmende rochelende vocalen, blasts, maar ook dreigende tragere stukken zorgen voor een onaardse atmosfeer. Sowieso zet Bones enthousiast in op tempowisselingen, waarbij het kwartet stiekem laat horen best wat technische bagage in huis te hebben. Dat laat Utterance Beyond Death juist weer goed horen.

De twee kwaadaardige nummers roepen archaïsche visioenen op van geestelijk en materieel geweld. Geen loze opvulling, alleen vernietiging, verrotting en toewijding aan death metal-onzuiverheid voor altijd: Bones zal voor eeuwig en eeuwig verdoemd zijn.

Viktor Walschaerts - Drums

Jeroen de Pauw - Guitars, Vocals

Stef Aertsen - Guitars, Vocals

Laurens Jan Oostrom - Bass