Loading...

Death Angel - The Bay Calls For Blood - Live In San Francisco

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-08-2015

Tracklist

01. Left For Dead
02. Fallen
03. Buried Alive
04. The Dream Calls for Blood
05. Execution - Don't Save Me
06. Truce
07. Detonate
08. Bored
09. Caster of Shame
10. Territorial Instinct - Bloodlust

Een tijdje terug besprak ik al de langverwachte documentaire A Trashumentary van de Amerikaanse Bay Area thrashveteranen Death Angel. Een werkelijk prachtig overzicht van hoe het de band vanaf het verre verleden tot de recente jaren vergaan is. Als bonus daarbij zat een CD met daarop een optreden dat de band gaf in de thuishaven, als onderdeel van de tour naar aanleiding van het laatste studio-album The Dream Calls For Blood. Ik dacht toen nog dat deze als CD, of zelfs ook DVD apart verkrijgbaar zou gaan worden, maar dat blijkt niet helemaal juist. Als 'audio only' is het album digitaal en op vinyl beschikbaar.

De titel The Bay Calls For Blood - Live In San Francisco verraadt het natuurlijk al wel een beetje: de nadruk ligt op nummers van dat laatste album. Dat vind ik des te jammer, juist omdat ik meer iets als een overzicht verwacht had als bonus bij de documentaire. Maar liefst zeven van de tien nummers zijn echter afkomstig van The Dream Calls For Blood, zodat de overige albums er automatisch maar bekaaid van af komen. Slechts één echt oud nummer horen we hier, dat is Bored van Frolic Through The Park (1988), verder nog één van Killing Season (Buried Alive, 2008), en eentje van Relentless Retribution (Truce, 2010).

Als overzicht van de loopbaan van de band is deze live-registratie dus geen succes. Dat voelt voor mij om die reden een beetje als een gemiste kans. Blijft als een paal boven water staan dat Death Angel natuurlijk ten allen tijde een uitstekende live-band is en blijft. Vanuit dat oogpunt is dit een sterk live-album, waarop goed te horen is dat Death Angel zijn muziek tot in de puntjes beheerst, en heel goed weet hoe ze een sterk live optreden moeten neerzetten. En dan heb je er nog niet eens beeld bij!

Rob Cavestany - Guitars, Vocals

Mark Osegueda - Vocals

Ted Aguilar - Guitars

Damien Sisson - Bass

Will Carroll - Drums