Loading...

Demolizer - Post Necrotic Human

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-09-2023

Tracklist

01. Post Necrotic Human
02. Fascist State
03. The Butcher
04. Crossfire
05. Sarnarth
06. Killing A Friend
07. Day After Day
08. The Wheel
09. Capital Punishment
10. Warmonger

Voor fans van Slayer, Exodus, Municipal Waste

Met bovenstaande kop maai je alvast het gras voor de voeten van de goed bedoelende reviewer weg, als het gaat om het bedenken of ervaren van vergelijkbare bands. Het gaat hier over de Deense thrash-band Demolizer, opgericht in 2018, die in 2020 debuutalbum Thrashmageddon uitbracht.

Om de muziek te omschrijven kan ik dan ook wel de promo citeren denk ik: Demolizer speelt keiharde en ongefilterde thrash metal waarbij je met gekneusde vingers je tanden oppakt nadat je nauwelijks de pit hebt overleefd. Demolizer is de manifestatie van een grote, boze middelvinger die naar het establishment wijst en geeft je de hardste, snelste en meest thrashy metal waar je ooit van kunt dromen.

Okay, vooral dat laatste is wat overdreven, maar het Deense kwartet brengt in de basis inderdaad compromisloze old school thrash, met een lichte crossover-vibe qua intensiteit en boosheid. Gelukkig geen blind geram in een enkel tempo, maar voorzien van midtempo passages, en subtiele breaks en tempowisselingen. Voor zo'n intens album vind ik het nog knap dat het ruim drie kwartier duurt; en vooral volledig overtuigt ook.

Mede debet daar aan is de langste compositie Killing A Friend met bijna zes-en-halve minuut, een soort van thrash-ballad die een kant van Demolizer die je misschien niet verwacht. Erg goed voor de (broodnodige!) afwisseling in elk geval!

Demolizer doet letterlijk helemaal niks dat we al niet heel lang in de thrash-geschiedenis kennen, maar een dikke pre is dat de jonge Denen hun ding doen vanuit volledige overtuiging. Hun thrash klinkt bevlogen, enorm energiek, eerlijk, en met de juiste 'met het gestrekte been er in'-houding. Aanrader voor de liefhebber!

Bjørn Hjortgaard - bass

Max Petrén Bach Hansen - drums

Aria Mobbarez - guitars

Ben Radtleff - vocals, guitars