Loading...

Hexx - Entangled In Sin

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-10-2020

Tracklist

01. Watching Me Burn
02. Entangled In Sin
03. Vultures Gather Round
04. Beautiful Lies
05. Power Mad
06. Internal Enemy
07. Strive The Grave
08. Touch Of The Creature
09. Wise To The Ways World
10. Over But The Bleeding
11. Signal 30 I-5 [Bonus]
12. Night Of Pain [Bonus]
13. Terror [Bonus]

Afkomstig uit de Bay Area en meegelift op het succes van latere generaties thrash metalbands is Hexx zelf eigenlijk helemaal geen thrashband; van origine zeker niet. Meer over de geschiedenis van deze cultband kun je hier lezen. Onlangs verscheen een splinternieuw album, Entangled In Sin, en daar ga ik het hier even kort over hebben.

Laverend tussen heavy en power metal, en later ook (technische) thrash en zelfs death-invloeden is Hexx nooit echt stijlvast geweest. Net zo stabiel was de bandbezetting door de jaren heen - gitarist Dan Watson en drummer John Shafer zijn de enige langjarige bandleden. Een combinatie die dodelijk is voor het opbouwen van een consistent en succesvol bestaan. Met hun comeback-plaat Wrath Of The Reaper (2017) keerde de band terug naar hun traditionele heavy metal-roots, die lijn wordt op dit nieuwe album doorgetrokken. Eigenlijk kun je concluderen dat Hexx tegenwoordig "eindelijk" "gewoon" US metal speelt.

Deze goed-geproduceerde metal luistert dankzij een vette eigentijdse productie echt lekker weg, maar uiteindelijk is dit in de basis heerlijk oubollige muziek. Laat ik dat nou een interessante combinatie vinden. Met regelmaat wordt uit de NWOBHM geciteerd, en horen we typerende galopperende ritmes en gitaar-riffs en -solo's die we al heel lang kennen (Watching Me Burn, Beautiful Lies en titelnummer Entangled In Sin). Maar net zo gemakkelijk trekt Hexx een stuk feller van leer (Power Mad, Internal Enemy, Touch of The Creature) en juist dat gaat de band goed af vind ik. Strive The Grave en Over But The Bleeding zijn tragere nummers, waarbij die laatste een opvallend atmosferische touch laat horen. Leuk nummer!

Van de bonussen is Signal 30 I-5 een wat afwijkend nummer, en juist daarom wel interessant. Afsluiters Night of Pain en Terror zijn remakes van de tracks van het debuutalbum No Escape (1984) en al dan niet toevallig de eerste nummers van de A- en B-kant van de oorspronkelijke elpee. Leuk vergelijkingsmateriaal. Liefhebbers van old school US metal mogen Entangled In Sin dan ook direct aanschaffen.

Dan Watson - Guitars

John Shafer - Drums

Bob Wright - Guitars

Eddy Vega - Vocals

Don Wood - Bass