Loading...

Inadream - No Songs For Lovers

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-12-2019

Tracklist

01. Romantic Tragedy
02. Love Me Or Leave Me
03. Red Light
04. The Stalker
05. Favourite Song
06. No Song For Lovers
07. Blackbird
08. Friends
09. Cryptographic
10. And If

Inadream is een post-punk-formatie uit Bochum, zo stelt de band zich eenvoudig voor op hun sociale media-uitingen. En eenvoud blijkt ook het credo voor de muziek die dit Duitse kwartet voortbrengt. De jaren '80 pop-punk en new wave (met soms een vleugje noise) wordt helemaal herleefd op hun debuutalbum No Songs For Lovers.

Voor mij luistert het album weg als weinigzeggende 'niks aan de hand'-muziek. Vooral behoorlijk catchy, eigenlijk nooit echt spannend, laat staan gevaarlijk. Ok, er zit een (productioneel) rafelig randje aan de muziek, maar in de basis is dit best braaf. Zeker voor liefhebbers van heavy rock en metal, die zijn wel wat gewend. Zelf noemen ze The Clash, Joy Division en The Pixies als invloeden, ik hoor zelf meer (vroege) Adam And The Ants en The Cure in de muziek.

Veel interessanter wordt het echt niet. In de basis mis ik de agressie en koppigheid van punk, anderzijds ook het eigenzinnige van het oorspronkelijke post-punk-tijdperk dat toen new wave werd genoemd. Ik plaats dit geheel allemaal als vanzelfsprekend in de vroege Britse jaren '80, want zo komt deze muziek op mij over; vandaar ook de genoemde voorbeelden. Grappig genoeg probeert zanger Frank zich zelfs een beetje een Engelse tongval aan te meten, maar zijn Duitse accent verhindert dat nadrukkelijk. Sterker nog: misschien doet de band er beter aan om hun teksten in het Duits te gaan schrijven, ik denk dat dat in combinatie met deze muzikale invalshoek een stuk beter over komt.

Vanwege de pakkende drive en het hoge herkenbaarheidsgehalte luistert het album weliswaar gemakkelijk weg, maar uiteindelijk beklijft geen enkel nummer. Inadream ontbeert wat mij betreft een eigen identiteit, hoe vakkundig er ook gemusiceerd en gecomponeerd wordt.

Frank Bottke - zang, gitaar

Dennis Wüllner - basgitaar

Thorsten Wüllner - gitaar

Achim Bockermann - drums