Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Itchy - All We Know

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-08-2017

Tracklist

01. Stuck With The Devil
02. Keep It Real
03. Fall Apart
04. Nothing
05. Black
06. Before You Go
07. Danger!
08. The Sea
09. Knock Knock
10. Day In Day Out
11. All We Know
12. We're Coming Back
13. The Last Of Us
14. Go To Sleep
15. Kill Tomorrow

Wel of niet bespreken was het spannendste vraagstuk dat naar voren kwam bij het beluisteren van deze promo. Blindelings binnen gehaald omdat het een release betrof van Nuclear Blast sublabel Arising Empire, toch een metal-label met kwaliteit normaal gesproken.

Het Duitse Itchy (voorheen: Itchy Poopzkid) is zo'n vijftien jaar geleden begonnen als punkrockband, echter anno 2017 uitgegroeid tot een commerciële, dertien in een dozijn rockband. All We Know is al weer hun zevende album, en heeft met heavy rock of metal echt helemaal niks van doen; Nuclear Blast of niet.

Geen power, geen agressie, sowieso geen emotie, laat staan sfeer. Wel saaie, platte, commerciële poprock. Een heel enkele keer wordt een poging gedaan om met een onderhoudend nummer voor de dag te komen (Keep It Real), maar over het algemeen is het zeer inwisselbare, niks aan de hand achtergrondmuziek voor op de radio, naar Amerikaans voorbeeld in mijn beleving. Behalve het genoemde Keep It Real is bij mij ook geen enkel nummer blijven hangen.

Het gros van de nummers haalt de drie minuten niet eens, de punk-roots sijpelen nauwelijks nog door in de muziek, die simpelweg elk gevoel voor spanning ontbeert. Ik gebruik niet graag het woord saai, maar iets anders kan ik hier niet van maken. Lekker laten liggen zou ik zeggen.

Sibbi - Vocals, Guitar

Panzer - Vocals, Bass

Max - Drums