Loading...

Killitorous - The Afterparty

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-05-2020

Tracklist

01. All Hail the Startchild
02. Married with Children
03. Rodney Dangerfield of Dreams
04. Eat your God Alive
05. Slavesphere
06. Re-Anima-Tomatron
07. 30 Minutes
08. Insanity as a Pathway to Fame & Fortune: The Tyrannical Tirades of Mike Tyson
09. Total Protonic Reversal
10. King Diamond Dallas Page

Killitorous is een Canadese technische metalband die is ontstaan als project van enkele minder bekende muzikanten uit bekendere bands, zoals Suffocation, Annihilator en First Fragment. Opgericht in 2006 kwam de band achtereenvolgens met EP Pretend to Make Babies (2010) en debuutalbum Party, Grind (2014). Geen haast dus; het zou dan ook tot mei 2020 duren eer een volgende album verschijnt: The Afterparty.

Uit alles blijkt dat Killitorous er vooral is voor het plezier van de heren muzikanten zelf. Even weg uit de sleur van het dagelijkse bandleven waarin vooral muziek van anderen gespeeld wordt (het dagelijkse werk zeg maar) staat hier het spelplezier voorop; de twee albumtitels spreken wat dat betreft boekdelen. Niet dat de muziek niet serieus genomen moet worden, in tegendeel zelfs. De death metal van deze band zit verbluffend technisch en strak in elkaar, waarbij ook niet vergeten wordt om in dienst van de composities te musiceren.

Blasts, vaardig riffwerk, spetterende gitaarsolo's en retestrak drumwerk bepalen het geluid. Kijk en luister maar eens naar de video van Married With Children (het eerste 'echte' nummer na het bizarre intro All Hail The Startchild) hieronder, dan weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Dat het met drie gitaristen in de gelederen nogal gauw druk wordt binnen de nummers ligt voor de hand, en dan is het voor een leek (niet-muzikant) als ikzelf een behoorlijke uitdaging om alles goed te kunnen blijven volgen. Gelukkig wordt er zo af en toe ook gas terug genomen voor een broodnodige adempauze. Dat geeft ook wat lucht in de drukke nummers.

Dat maakt dat Killitorous net wat afwijkt van collega-tech-bands, die vaak over the top hun kunsten willen vertonen, en elk gaatje vakkundig dicht-plamuren. Killitorous houdt in elk geval nog een beetje rekening met de luisteraar, hetgeen ik zelf zeer te prijzen vind. Evengoed zal er voor de ware liefhebber (purist?) nog meer dan genoeg te genieten over blijven, want The Afterparty is gewoon een ijzersterk werkje, waar je zeker geen kater aan zult overhouden!

Aaron "Shredder" Homma - Guitars

Eric Morotti - Drums

Nick "Thriller" Miller - Guitars

Marc Roy - Guitars

Mathieu Dhani - Vocals

Xavier Sperdouklis - Bass