Loading...

Liveverslag Korpse en Aborted, P60 Amstelveen, 29 april 2017

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 01-05-2017

Op uitnodiging van P60 in Amstelveen kwam WingsOfDeath op 29 april een verslag maken van de death metal avond die georganiseerd werd door Diabolica Sonis, die de extreme muziekprogrammering levert voor P60. En wat voor een programmering! Korpse en Aborted kregen de uitdaging om in een kleine drie uur tijd heel P60 aan gort te beuken. Dat hoef je deze twee topbands dus geen twee keer uit te leggen.

Nadat de deuren om 20:00 uur open gingen was het haasten naar de bar om vast een sloot cola naar binnen te gieten (lekker beschonken de avond in gaan kan geen kwaad) om vervolgens om 20:15 van Korpse te kunnen gaan genieten. Korpse is een gelouterde en gewaardeerde slamming brutal death metalband uit Nederland, opgericht in 2013. Het debuutalbum Korpse (2014) heeft langs de digitale snelweg zeer snel zijn weg gevonden in de wat extremere metalscene. Dat resulteerde al snel in de eerste optredens. Mede hierdoor kwam Korpse in contact met Morbid Generation Records, fat alsnog hun debuut een fatsoenlijke release bezorgde. Daarna verscheen in 2016 album nummer twee: "Unethical". Voldoende voer dus om ons te verblijden met hun setlist. En wat een heerlijke opener bleek Korpse, voor mij de eerste keer dat ik de band live zag, de titels van de nummers blijf ik je dus helaas even schuldig. Het geluid stond goed en vooral hard. De energie spatte er goed van af, wat mij betreft een perfecte live band!

Aborted mocht daarna om 21:45 de planken bestijgen. Mocht je de kans krijgen om bij machinist de Caluwé in het treintje te stappen, dan vergt dat wel de nodige discipline lijkt mij. Zo oogde de band ietwat vermoeid maar wel degelijk ontspannen, ik kan me dat ook best voorstellen als je een dag ervoor nog op het Portugese SWR Barroselas Metalfest staat te knallen, om vervolgens op het vliegtuig te stappen en met een net niet volwaardige backline naar P60 te vliegen. Ik denk als je die discipline hebt, je daar een hoop voor terug krijgt. Het lijkt er dan ook op dat Aborted nu toch wel de treindeuren kan sluiten en op volle toeren kan doordenderen.

Na het meesterlijke Retrogore, het meest recente album uit 2016, is Aborted flink aan het touren, waaronder de zojuist afgelopen tour met Kreator. Je kan dan toch wel zeggen dat je inzet wordt beloond en nog eens wat van de wereld ziet. En uiteraard mogen de nekspieren niet opstijven dus blijft Aborted stug her en der optreden. Waar ik heel voorzichtig al vernomen heb dat er alweer aan nieuw materiaal wordt geschreven. Voor diegenen die niet kunnen wachten: Beluister de grindcore schijf van Bent Sea dan maar eens. Daarnaast komt gitarist Mendel Bij de Lij op termijn met een soloplaat, en wordt er zelfs gewerkt aan een nieuwe Oracles plaat. Ik kan niet wachten op al deze leuke dingetjes.

Maar goed, Aborted was gisteravond mijn absolute hoogtepunt van dit nog prille jaar tot nu toe. Wat een ongelooflijke topband is dit, ik heb er geen andere woorden voor. Zoals ik al zei waren de mannen enigszins vermoeid, maar ze hadden speciaal voor ons energie genoeg over om nog even een dijk van een show neer te zetten. "Necrotic Manifesto", "Termination Redux", "Divine Impediment" en "The Extirpation Agenda", even een greep uit Aborteds setlist. En strakker valt het ook bijna niet neer te zetten door mensen.

Het was een geweldige avond met op top niveau twee zeer gelouterde bands. Onze dank gaat dan ook uit naar Maarten Infaustus Kok voor het mogelijk maken van deze avond!

Klik hier voor de foto's

Aborted [BE], Diabolica Sonis [NL], Korpse [NL], P60 [NL]

  • Top en echt gave actie foto's Peter

    Door Marc Brouwer op 01-05-2017 06:03:48

  • 🤘

    Door Peter Hagen op 01-05-2017 08:13:44