Loading...

Lewis And The Strange Magics - Evade Your Soul

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-11-2017

Tracklist

01. Leaving Myself
02. Ugly Face
03. TV Monsters
04. Lisa Melts The Wax
05. Out Of My Home
06. You'll Be Free Forever
07. RMS
08. Escape
09. Another Lonely Soul (On The Road)

Over debuutalbum Velvet Skin van het Spaanse Lewis And The Strange Magics was ik in 2015 zeer te spreken. Recentelijk kreeg ik het vervolg daarop onder ogen, Evade Your Soul verscheen eind oktober, dus ik ben zeker even gaan luisteren.

En na een paar nummers zat ik me serieus af te vragen wat ik hier in gehoord heb dat me zo aantrok. Ok, de retro jaren '60 hippie rock kan ik nog altijd prima beluisteren, maar om nou te zeggend dat dit nieuwe album nou zo'n indruk op me gemaakt heeft zou ik toch zeker niet willen beweren. Opener Leaving Myself klinkt als een lekker obscuur en psychedelisch blues-nummertje, en kan me nog wel bekoren. Maar met wat daarna komt heb ik toch wat meer moeite.

Single Lisa Melts The Wax was het eerste nummer dat ik hoorde van dit nieuwe album, maar doet me eerder aan disco denken dan aan rock. De verschillen in stijl die me ook al op het debuut opvielen lijken alleen nog maar verder uitgediept, zodat we hier een behoorlijke variatie aan ouderwetse popmuziek krijgen voorgeschoteld. Disco, soul en funk (zoals ook in afsluiter Another Lonely Soul), het wordt allemaal verweven met een psychedelisch rock-sfeertje, waarbij zeker niet alle nummers me bevallen.

Wel prettig zijn bijvoorbeeld Out Of My Home en You'll Be Free Forever (doet me wel wat aan The Doors denken), die wel aansluiten bij wat ik leuk vond aan deze band. Wanneer het orgel die lekker old school sfeer oproept (RMS), of er wat dreiging lijkt te ontstaan (het instrumentale Escape) veer ik wel even op, maar echt spannend wordt het hier maar zelden. Over het geheel genomen vind ik Evade Your Soul dan ook niet zo interessant. Ik heb geen idee of dit album nou zo veel verschilt van z'n voorganger (dat gevoel heb ik namelijk niet) of dat ik niet op de juiste momenten - in de juiste sfeer - naar deze heb geluisterd, maar de muziek pakt me deze keer gewoon niet. Jammer.

Lewis P. - vocals, guitar, keyboards

Ivan Miguel - drums

Javi Bono - guitars, vocals