Loading...

Mountain Eye - Synopsis

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 09-07-2021

We leven bijna weer in het oude normaal. Zaagmans zaagt de week weer doormidden op woensdag, je zuipt jezelf weer doormidden op vrijdag, en ondertussen hark je geld bij elkaar om Cor en Don je naar Benidorm te laten vervoeren. Maar niet voor Mountain Eye.

In hun nieuwe single "Synopsis" - opvolger van het vorige maand uitgebrachte Watershed - bedankt de Amsterdamse metalformatie voor het oude normaal. En voor het nieuwe normaal. Sterker nog, er is helemaal niets normaal aan de plaat. Van de pot gerukte samples, geschifte riffs en vocale verkniptheid maken Synopsis tot een track die iedereen met een klein stukje zelfrespect door zijn muffige oortjes zou moeten laten schallen.

Het nummer snijdt dan ook de vraag aan in hoeverre de mensheid eigenlijk niet al honderden jaren in hetzelfde systeem zit. Meewerken, voldoen aan de verwachtingen, geld verdienen, geld uitgeven. En ondertussen te moe zijn om er nog iets aan te veranderen.

Het is wellicht de aard van de mens, maar volgens Mountain Eye kan het anders. De mensheid zijn we immers zelf. Hoe dat verder zit? Stay calm en check deze sicke track en video!

Mountain Eye [NL]