Loading...

Nahum - Within Destruction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-12-2018

Tracklist

01. Within Destruction
02. The Last Attack Of Final Cataclysm
03. When The Sun Turns To Black
04. Between The Hammers Of Doom
05. Mother Death
06. United in Hate
07. Whores of War
08. Grand Finale
09. Annihilated. All. Absolutely

Collega Marc heeft drie jaar geleden al van alles uitgelegd over de Tsjechische metalband Nahum, en vooral de herkomst van deze naam; dit naar aanleiding van hun tweede album And The Chaos Has Begun. Zo'n twee maanden geleden verscheen de opvolger Within Destruction, die ik, nieuwsgierig gemaakt, zelf maar eens ga beluisteren.

Nahum maakt dat soort volvette thrash metal, gelardeerd met death- en black-invloeden, waar ik prima naar kan luisteren. Geen melodieuze of klassieke thrash-insteek, maar voluit hakken en zagen is het devies van Nahum. Ok, er wordt wel wat gespeeld met melodie (When The Sun Turns To Black bijvoorbeeld) maar het gros van de nummers moet het toch echt hebben van uptempo gebeuk. Al laten nummers als Between The Hammers Of Doom en (het begin van) Mother Death horen dat ook in een minder hakkend tempo overtuigd gemusiceerd wordt.

Ter vergelijking moet ik wel een beetje denken aan Occult/Legion Of The Damned uit mijn eigen landje. Maar ook Slayer hoor ik regelmatig terug. Het geluid van Nahum zit eigenlijk een beetje tussen oud en nieuw in. We horen modern getriggerde drums, maar ook traditionele thrash-riffs en een old school death-achtige grunt. Ook de mengeling van death en thrash en een vleugje black (de snelheid en sporadische tremolo-riffs) is zowel van 'vroeger' als van nu. De korte snerpende gitaarsolo's klinken me lekker old school in de oortjes.

Na negen nummers en een dik halfuur aan nietsontziende metal is het feest der herkenning al weer voorbij. Nahum brengt op zich niks bijzonders qua muzikale insteek, maar weet diverse elementen wel zodanig te combineren dat hun muziek lekker weg luistert. Zelfs een sfeer-moment (United In Hate) wordt niet geschuwd. Maar over het geheel genomen is het opzwepende deathrash wat de Tsjechen ons voorschotelen; en daar is echt niks mis mee!

Tomash Nahum - Guitars

Pavel Balcar - Vocals

Hanis Balcar - Bass

Tom Brighter - Drums

Michal Kapec - Guitars