Loading...

Necrocarnation - Fragments of Dark Eternity

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-10-2020

Tracklist

1. Timeless Void (intro)
2. Antarctic
3. The Call of Tartaros
4. Condemned to Admit
5. Fragments of Dark Eternity

Necrocarnation is de van oorsprong Argentijnse eenmansband van de man die graag door het muzikanten leven gaat onder de weinig verheffende naam Nocturnal Antichrist Warrior; thuis heet hij overigens 'gewoon' Eric Lancon. Ontstaan in 2001, verscheen er slechts een enkele demo in 2007, terwijl nu pas weer een EP verschijnt: Fragments Of Dark Eternity. Wat er in die tussenliggende jaren allemaal wel of niet gebeurd is, ik heb geen idee. Anno 2020 heeft de band opeens ook een (Duitse) drummer van vlees en bloed in de gelederen, met de al even welluidende naam Blacksnake Nadasdy (Philipp Kretschmer).

Goed, over naar de muziek dan maar. Necrocarnation brengt wat mij betreft een behoorlijk aantrekkelijke, wat primitief klinkende mix van extreme metal-soorten. Zwartgeblakerde doom, doomy death / black metal; ik heb geen idee hoe ik het moet noemen, de diverse subgenres zijn evenredig aanwezig. Ik vind vooral de hier voelbare onheilspellende atmosfeer geweldig; luister maar eens naar Condemned to Admit.

Wat mij betreft musiceert Necrocarnation in de geest van bands als Auroch en Aevangelist. Vooral de vocalen zijn bijna niet te bevatten zo smerig (en vervormd) en geven daarmee de toch al niet zachtzinnige muziek een extra ranzige, vuige lading. Afsluiter en titelnummer Fragments of Dark Eternity spreekt mij absoluut het meest tot de verbeelding, vanwege de veelzijdigheid aan uiterst donkere elementen die voorbij komen.

Deze EP bevat vijf korte nummers, niet te ingewikkeld, meesttijds in een sloom tempo, met The Call Of Tartaros als black metal-gerichte uitzondering. De teksten zijn voornamelijk in het Engels, terwijl daarnaast ook fragmenten in het Spaans en Duits te horen zijn. Met genoemde bands als referentie moet je vooral zelf even checken of je deze band en z'n muziek wil leren kennen. Ik wel in elk geval!

Nocturnal Antichrist Warrior - Vocals, Guitar, Bass

Blacksnake Nadasdy - Drums