Loading...

Necrochaos - Crawling Through Cadavers

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-05-2020

Tracklist

01. Crawling Through Cadavers
02. Disgrace Is His Law
03. Once The Blood Clots
04. Engulfed In Chaos [CD bonus]
05. Caves Of Void [CD bonus]

Crawling Through Cadavers is het debuut van de Duitse band Necrochaos, waar ene Necrochaos - zondagse naam: Eugen Kohl, ook 'bekend' van onder meer Death Carrier, Donarhall, Hexengrab en Sinister Downfall - aan het roer staat. Sterker nog: hij is het enige bemanningslid van al deze bands. Crawling Through Cadavers was al als drietrack-demo verkrijgbaar sinds oktober 2019, Godz Ov War voorziet in een nieuwe release, zowel digitaal (dezelfde drie tracks) als op CD, waarop vijf nummers te horen zijn.

Rauwe, behoorlijk primitieve dan wel elementaire death metal is het dat Necrochaos de luisteraar voorschotelt. Titelnummer Crawling Through Cadavers opent dreigend en traag, maar schiet al snel in de hoogste versnelling. Gehaast dendert het drumwerk voort, geflankeerd door een spervuur aan bas- en gitaargeluiden, terwijl een onaardse gerochel voor zang door gaat. Halverwege gaat het tempo omlaag, krijgen de nekspieren even rust, en wordt de sfeer weer apocalyptisch dreigend.

Over de overige vier tracks kan ik eigenlijk hetzelfde zeggen. De hoofdmoot van beukende death metal, doorsneden door lompe, zware, gemene passages blijft gehandhaafd. Zelf vind ik het smerige trage begin van Once The Blood Clots wel een fragment dat wat langer had mogen duren, al zal ik zeker niet klagen over de uiteindelijk toch behoorlijk logge voortzetting. Dit is qua onheilspellende atmosfeer en doomy aanpak mijn favoriet van deze EP.

De twee bonustracks zijn van hetzelfde laken een pak qua muzikale insteek, al heb ik het idee dat deze twee nummers net wat kariger geproduceerd zijn. Engulfed In Chaos beukt er genadeloos krachtig en stevig op los, daar zal zelfs George Corpsegrinder nog een aardige kluif aan hebben om op mee te headbangen. Dit nummer laat een prettige groove horen in de minst snelle stukken. Caves Of Void zorgt voor een passend, lees: smerig, slotakkoord.

Op zich is het allemaal niet zo spannend wat Necrochaos op z'n debuut laat horen. Wel is het goudeerlijke, pure death metal van de oude school, met bijbehorende productie-technische aanpak. Sober maar adequaat. Crawling Through Cadavers is verre van wereldschokkend, maar luistert wel verdomd lekker weg.

Eugen Kohl - all instruments and vocals