Loading...

Savage Messiah - Demons

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 18-06-2019

Tracklist

01. Virtue Signal
02. What Dreams May Come
03. Heretic In The Modern World
04. Parachute [Chris Stapleton cover]
05. Under No Illusions
06. Down And Out
07. The Lights Are Going Out
08. The Bitter Truth
09. Until The Shadows Fall
10. Rise Then Fall
11. Steal The Faith In Me

Met de woorden "I looked at what we’ve done in the past and knew we could be taking this band way further" zegt zanger en gitarist Dave Silver wat de bedoeling was van deze plaat. Met Demons komt Savage Messiah al weer met hun vijfde langspeler in de (digitale) schappen. Tezamen met David Hruska op gitaar, Mira Slama op basgitaar en Charly Carretón op drums heeft Dave Silver deze plaat opgenomen, vol met moderne metal gevormd op een oude leest.

Ik was, zoals hier wel vaker gebeurt, niet bekend met Savage Messiah. En dit is dus een nieuwe kennismaking met deze band die toch al sinds 2007 met regelmaat nieuwe platen heeft uitgebracht. Gelukkig bestaat er zoiets als Spotify en kun je met een gerust hart hun vorige werk terugluisteren. Had ik het maar niet gedaan! Zoals ook al in een eerdere review werd vermeld speelde de band lekkere no-nonsens thrash, maar is door wellicht verschillende redenen wat meer toegankelijkere metal gaan spelen. Ook zie ik weer enkele andere namen in de line-up opduiken, vaak is dit geen goed teken.

Demons opent lekker met Virtue Signal wat op zich veelbelovend klinkt. Maar met What Dreams May Come gaat het toch weer een hele andere kant op, geïnspireerd door een regel uit Shakespears Hamlet. Blijkbaar gaat het met ups en downs met de nummers, Heretic In The Modern World gaat weer voortvarend van start en kabbelt lekker door. Vreemd genoeg komt er nu een cover! Met Parachute een country/folk nummer, origineel van Chris Stapleton, waarbij ze de banjo en akoestische gitaren hebben ingeruild voor elektrische versies. Waarom dit niet als bonus track, of in ieder geval ergens op het einde.

Under No Illusions en Down And Out zijn weer een paar uptempo nummers. Met The Lights Are Going Out gaat het tempo er weer uit, om met The Bitter Truth er weer vol op te klappen. En weer gaat het tempo er uit met Until The Shadows Fall, een soort van ballad. Met Rise Then Fall komt het tempo toch nog een keer terug, om met de afsluiter Steal The Faith In Me het er weer uit te halen. Je zou er het heen en weer van krijgen!

Al met al vind ik Demons het geen slechte plaat, alleen de volgorde van de nummers had iets beter kunnen zijn. Ik verwacht niet dat ze er met deze plaat veel fans bij zullen krijgen. Ook de fans van de eerste platen zullen deze vaker blijven beluisteren dan de nieuwste. Wellicht dat diegenen die de band onlangs live heeft meegemaakt, toch nieuwsgierig zijn geworden en de moeite nemen om te gaan luisteren.

Dave Silver - zang, gitaar

David Hruska - gitaar

Mira Slama - basgitaar

Charly Carretón - drums