Loading...

The Gaslight Anthem - The B-Sides

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-01-2014

Tracklist

01. She Loves You
02. The '59 Sound (Acoustic)
03. State of Love and Trust (Live)(Pearl Jam Cover)
04. Tumbling Dice (Rolling Stones cover)
05. The Queen of Lower Chelsea (Acoustic)
06. Songs for Teenagers (Fake Problems Cover)
07. Great Expectations (Acoustic)
08. Antonia Jane (Acoustic) (Lightning Dust Cover)
09. American Slang (Acoustic)
10. Boxer (Acoustic)
11. Once Upon a Time (Robert Bradley's Blackwater Surprise cover)

The Gaslight Anthem is een rockband uit New Brunswick in het oosten van de Verenigde Staten. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien vier studio-albums uitgebracht. Debuutalbum Sink Or Swim verscheen in mei 2007; het tweede album heet The '59 Sound (augustus 2008) en is te beschouwen als het doorbraakalbum van de band. Daarna verschenen nog American Slang (juni 2010) en Handwritten (juli 2012). Naast het thuisland deed de band ook in onze contreien van zich spreken als live-act, zo was The Gaslight Anthem onder anderen al twee keer te zien en horen op Pinkpop en Rock Werchter.

The B­-Sides is het 'nieuw'ste wapenfeit en is een verzamelalbum van The Gaslight Anthem. Dit album bevat vooral akoestische versies, covers en B-­kantjes van singles, uitgebracht tussen 2008 en 2011. Oud nieuws dus. De covers zijn onder anderen van The Rolling Stones (Tumbling Dice) en Pearl Jam (State Of Love And Trust). Voor de details van alle nummers bekijk je even de tracklist. Een aantal van de liedjes op deze cd verschenen vorig jaar ook op een zeer gelimiteerde verzamelbox met 9 singles, getiteld Singles Collection 2008-2011. Overigens schijnt er later dit jaar een splinternieuw album van de band te gaan verschijnen, zodat deze B-Sides slechts een zoethoudertje is; of een 'cadeautje' voor de 'echte' fans.

Het akoestisch uitvoeren van de (eigen) muziek is de band niet helemaal vreemd, in z'n 'vrije tijd' speelt zanger/gitarist Brian Fallon solo akoestische muziek, onder anderen met z'n project The Horrible Crowes. We horen The Gaslight Anthem hier dus in een heel ander muzikaal kader dan waarbinnen de band zich normaal gesproken beweegt, namelijk die van de de Springteen meets indie-rock. Zo blijkt een band die dreigt te gaan doorbreken als voorgekauwde stadion-act dan toch ook nog de stap (terug) te kunnen maken naar het uitvoeren van muziek in een meer uitgeklede vorm. Dat is dan waarschijnlijk nog het pluspunt van deze release, die voor de rest natuurlijk vrij overbodig is qua inhoud.

Brian Fallon - vocals, guitar

Alex Rosamilia - guitar, vocals

Alex Levine - bass, vocals

Benny Horowitz - drums