Loading...

Magic Kingdom - Symphony Of War

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 30-08-2011

Tracklist

01. Symphony Of War (5:28)
02. We Rise (5:38)
03. Million Sinners World (6:06)
04. Evil Magician (8:13)
05. In The Name Of Heathen Gods (3:47)
06. Monte Cristo (3:51)
07. I'm A Lionheart (5:05)
08. Unholy Abyss (4:15)
09. Metallic Tragedy - Chapter 2: The Holy Pentalogy (29:06)
-Through The Sea Of Ice / Quest For The Holy Light
-Before The Apocalypse / War Of The Black Angels
-At The Gates Of The Last Mystic Dragon Land
-Resurrection Of The Wizard / With The Gods Of Eg
-Tournament In Hell

Magic Kingdom is, zoals de naam al doet vermoeden, een typisch voorbeeld van rechttoe rechtaan power metal. Dus een boel snel keyboardwerk en een hele hoop epische veldslagen en draken. Beetje cliché als je het mij vraagt, maar laat ons niet verblind zijn door vooroordelen, mits in een goed jasje gegoten kan deze muziek best lekker zijn. Hopelijk hebben deze Belgen de juiste sound voor dit wat ondergewaardeerde genre.

Ze laten met het openingsnummer er in elk geval geen gras over groeien. Snelheid alom bij de titelsong Symphony of War. Olaf Hayer doet zijn mond open en mijn verwachtingen worden beantwoord. Ik hoor een kruising tussen Fabio Lione en Christopher Bowes (Rhapsody of Fire en Alestorm). Over de muziek verder weinig te klagen. Gitaren op hyperspeed maar het klinkt best catchy. Ik krijg in elk geval de neiging om met zwaarden te zwaaien. En in dit geval is dat een goed teken. We Rise heeft een lekker pakkende opening en ik hoor een wat dieper geluid dan bij 100% epic power metal verantwoord is. Ik vind het persoonlijk een verademing. Hier en daar wat growls en screams die voor mijn gevoel niet helemaal tot zijn recht komen naast de strakke broek gilletjes van zanger Olaf. We kunnen in ieder geval over een lekker afwisselend nummer spreken. En dat houd de boel fris.

Million Sinners World knalt er in het begin lekker doorheen met typisch power keyboard en gitaar geweld. Een mooie synth erdoorheen en de drums klinken ook niet mis. Een catchy mid tempo nummer waarbij de screams ook niet worden thuisgelaten. Maar voor mijn part mag screamer Roma Siadletski wel zijn mond houden. Dan volgt het vlotte Evil Magician (o wat zijn we weer origineel met titels). Wel mooie meerdere vocale lagen hier en daar. Ik merk wel dat Magic Kingdom lekker veel variatie heeft , en dat vind ik wel leuk.

In the Name of the Heathen Gods begint met een wat epische klank, en het refrein is ook weer eentje om heerlijk mee te zingen. We horen een boel zwaardgekletter gevolgd door een pittig gitaar/ keyboard duel. Monte Cristo is ook weer een zeer lekkere meezinger met een drum die op permanent standje knallen staat. I'm a Lionheart begint met een verrassende en erg goed klinkend vocaal stuk. Van mij mogen die er meer langskomen. Zeer aanstekelijke dubbel bas drum in het refrein, en ik mag dit gevarieerde nummer een van de betere nummers op dit album noemen. Bij Unholy Abyss aangekomen moet ik even voorkomen dat mijn oren van schrik gaan klapperen. Beetje te pittig intro als je het mij vraagt. Magic Kingdom geeft bij dit nummer in ieder geval vol gas zonder pauze.

Toen waren we aangekomen bij het half uur lang durende epos Metallic Tragedy Chapter 2, The Holy Pentalogy. En dat is nog maar de samenvattende titel van 5 nummers die zelf ook nog een ellenlange benaming hebben. Magic Kingdom neemt de 101 regels van Powermetal zeer serieus; zorg dat je titels lang en episch zijn! En ‘episch’ is zeker het juiste woord. Met recht het pronkstuk van dit album. Hier en daar wel een tikje te cheasy, vooral met Trough the Sea of Ice, Quest for the Holy Light, waar een verteller aan het woord is en het plot van het hele gebeuren uitlegt. Ik stel voor dat u als lezer van deze review de rest van de titels maar zelf bekijkt in de tracklist want het zijn me waslijsten van heb ik jou daar. Ik kan ik elk geval vertellen dat deze 5 zeer afwisselende nummers prachtig op elkaar aansluiten en een mooi geheel vormen als 1 verhaal. Ik heb in ieder geval van deze 5 laatste nummers het meest genoten. Het hele album in een notendop: het is pure power metal zoals het bedoeld is. Groots, episch, maar veel creativiteit en catchy deuntjes te over. Om terug te komen op mijn opmerking aan het begin: Ja, het is ze zeker gelukt om alle draken, magische zwaarden en magiërs in het juiste jasje te zetten.

Freddy Ortscheid - drums

Olaf Hayer - vocals

Roma Siadletski - "extreme / death" vocals

Dushan Petrossi - guitars

Vassili Moltchanov - bass

Phil Giordana - keyboards