Loading...

Dead By Wednesday - Darkest of Angels

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 20-05-2016

Tracklist

01. The Beginning of the End (Intro)
02. Live Again (Brian Fair)
03. Donner's Pass (Rob Dukes)
04. Self-Medicate (Paul Stoddard)
05. Power Troopers (Ceschi & David Ramos)
06. Darkest of Angels ( John Arch)
07. The Surgeon (Acoustic mix)(Rob Roy & Marc Rizzo)
08. Defining Fire (Antony Hamalainen & Waylon Reavis)
09. Chosen (Carley Coma)
10. Phoenix Rising (Kris Keyes)
11. You Must Like Suffering (Sean Danielsen)
12. Break When I’m Dead (Eric AK)

Vandaag is het een heuse feestdag in de Amerikaanse staat Connecticut, in het plaatsje New Haven. De hardcore formatie Dead By Wednesday heeft exact vandaag hun derde cd Darkest of Angels uit gebracht. De band bestaat al ruim 10 jaar en bracht naar horen zeggen hun eerste album uit in 2005 onder de naam Democracy is Dead en snel daarna heeft het album zijn vruchten afgeworpen. Dit resulteerde in 2008 in hun tweede volwaardige cd The Killing Project. Dit album werd omschreven als een regelrechte stomp op je smoel. De ruige punk/metal/hardcore werd dus prima verorberd door het Amerikaanse staatje.

Al deze heugelijke gebeurtenissen werden ondersteund door een videoclip voor het liedje Pawns (gezien door een aantal recente gebeurtenissen een hele toepasselijke titel) geproduceerd door de voor een grammy genomineerde producer David Brodsky. Dit werd een dagelijkse clip bij MTV2's HeadBangers Ball enz. enz. Na een aantal jaren met een enorme veer in hun reet te hebben rond gebanjerd, nog even twee jaar achter elkaar best metal awards (uit Connecticut wel te verstaan) te hebben egwonnen, in 2014 nog een EP'tje (Dead of the Rockstar) te hebben uitgebracht, nog even een tourtje gedaan aan de oostkust van Amerika samen met metal legendes Flotsam and Jetsam (zie voor de review van hun laatste CD elders op deze site!) en nog een paar optredens te hebben verzorgd met D.R.I. zijn we aangekomen in 2015.

In dit jaar hebben ze afscheid genomen van hun verslaafde zanger Joe Morbidelli. In de beschrijving geeft Dead By Wednesday aan dat het allemaal erg vreselijk is geweest voor beide partijen en dat ze deze nieuwe schijf Darkest of Angels hebben opgedragen aan hun voormalige zanger. Deze is niet meer terug te horen op deze schijf, maar ze hebben op elk nummer een gastzanger aangesteld om een liedje in te komen zingen. Zie voor de opsomming wie er allemaal meedoen de uitgebreide tracklist. Deze zangers zijn allemaal helden en/of goede vrienden van de band. God wat zielig... en tegelijkertijd nobel.

Persoonlijk denk dan: nieuwe cd klaar, onhandelbare zanger er uit. Shit das klote, we hebben nu een cd klaar maar geen zanger meer. Hup, gastzangers in laten zingen en zeggen dat het een ode is aan hun oude zanger. Yeah right. Trouwens ze hebben al wel heel pril een nieuwe zanger in de vorm van Rob Roy, ook een zanger die zijn sporen heeft verdiend door met gasten te spelen als onder anderen Marc Rizzo van Soulfly.

Helaas kan ik geen duidelijke mening geven over deze schijf. Qua muziek prima te pruimen verder, maar niet echt heel bijzonder. Wel leuk voor op een begrafenis of trouwerij, wat voor feestje dan ook. Voor mij is het een beetje zoiets al RoadRunner United, maar dan met vaste muzikanten en verschillende zangers.

Mike Modeste - Bass, vocals

Joey Concepcion - Guitar

Rob Roy - Vocals

Opus - Drums, vocals