Loading...

Battle Beast - Bringer Of Pain

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 03-03-2017

Tracklist

01. Straight To The Heart
02. Bringer Of Pain
03. King For A Day
04. Beyond The Burning Skies
05. Familiar Hell
06. Lost In Wars
07. Bastard Son Of Odin
08. We Will Fight
09. Dancing With The Beast
10. Far From Heaven

Het Finse sextet Battle Beast is opgericht in 2008 en wonnen in 2010 de Wacken Metal Battle. In 2012 is via Nuclear Blast hun eerste cd Steel verschenen, wat ze tevens een tour plaats opleverde met Nightwish. Dat jaar vond er ook een niet onbelangrijke bandwisseling plaats, de toenmalige zangeres Nitte Valo verruilde haar plek met Noora Louhimo.

Nu vijf jaar later en twee albums verder komt Battle Beast na een paar maanden van volkomen stilte met Bringer Of Pain op de proppen. Met catchy hardrock met een vleugje symfonische rock hebben ze dit album gevuld. De opener Straight To The Heart komt lekker binnen, maar richting het einde van de plaat wordt het snel een heel stuk minder. Het lijkt wel of het rauwe van de zang, dat in het begin duidelijk aanwezig is, verderop wat softer wordt.

Tien nummers en veertig minuten later staan we weer buiten. De toegiften waren drie ballads! Of je daar volle zalen mee trekt (binnenkort in Little Devil) ik weet het niet. Ik zal er niet bij zijn. En met titels als Bringer Of Pain, Bastard Son Of Odin, Dancing With The Beast of We Will Fight rijzen bij mij de nekharen. Collega's waren hier eerder vrij enthousiast over de voorgaande albums. Laat ik direct duidelijk zijn: een fan zal ik niet worden van deze band.

Noora Louhimo - vocals

Pyry Vikki - drums

Joona Björkroth - guitar, vocals

Juuso Soinio - guitar

Eero Sipilä - bass, vocals

Janne Björkroth - keyboards, vocals