Loading...

Broken Hope - Mutilated And Assimilated

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 13-08-2017

Tracklist

01. The Meek Shall Inherit Shit
02. The Bunker
03. Mutilated and Assimilated
04. Outback Incest Clan
05. Malicious Meatholes
06. Blast Frozen
07. The Necropants
08. The Carrion Eaters
09. Russian Sleep Experiment
10. Hell's Handpuppets
11. Beneath Antarctic Ice
12. Swamped-In Gorehog (25th Anniversary Tribute)

Tussen het comeback album van Broken Hope Omen of Disease (2013) en hun eind juni uitgebrachte nieuwste aanwinst Mutilated And Assimilated zat toch weer ruim vier jaar. Dat had echter alles te maken met Broken Hope's release van hun eerste live DVD Live Disease at Brutal Assault (2015). Het was zeker niet de bedoeling de fans weer zo lang te laten wachten.

Ook zijn er sinds het voorlaatste album wat wisselingen in de line-up geweest; nieuwelingen Matt Szlachta (gitaar) en Diego Soria (bas) hebben de band versterkt. Het enige originele bandlid gitarist Jeremy Wagner zegt dat Broken Hope nog altijd de extremere vorm van death metal met veel plezier de wereld in wil helpen. Met Mutilated And Assimilated als knallend bewijs. Wat misschien ook nog een leuk weetje is, is dat Wagner maar liefst zes bespeelde gitaren van de helaas overleden Jeff Hanneman heeft weten te lenen, en heeft mogen gebruiken voor de opnames van dit album.

De gorigheid straalt er weer van af bij het beluisteren van Mutilated And Assimilated. Enorm sterke, monsterlijke riffs komen op je af gevuurd, maar ook wordt op z'n tijd pas op de plaats gemaakt, of hoe je het noemen wilt, en komen de 'rustige' passages als een loodzwaar slepend geheel binnen.

Drummer Mike Miczek lijkt wel op een missie te zijn, wat een drummer! Hij blijft het tempo opvoeren en als de groove wordt ingezet lijkt de beste man op ontdekkingsreis op zijn drumstel te gaan want werkelijk alle potten en aanhangende pannen worden intensief gebruikt.

De diep gorgelende Damian Leski lijkt bijna monotoon te grunten, maar een saaie bedoeling wordt het hierdoor zeker niet. Voor de scream afdeling hoef je op deze schijf niet echt te zijn, maar desalniettemin is dit een zeer welkome borrelende beerput.

Al met al kan je toch zeggen dat Broken Hope woord bij daad voegt; of zou dat komen door de geest van wijlen Hanneman? Hoe dan ook is Mutilated And Assimilated een prima plaat voor je brute death metal-collectie!

Damian Leski - Vocals

Jeremy Wagner - Guitars

Mike Miczek - Drums

Matt Szlachta - Guitars

Diego Soria - Bass