Loading...

Death Courier - Necrotic Verses

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-06-2020

Tracklist

01. Necrotic Verses
02. Mourning Ecstasy
03. As Heaven Blends With Rot
04. When Death Fits To Skin
05. Interlude
06. Pillars Of Murk
07. Morsimon Imar
08. Immune To Burial
09. Visceral Slice
10. Remnants

De legendarische death metalband Death Courier is een van de eerste bands uit de Griekse metalwereld die vanaf 1987 een hele reeks demo's uitbracht en begin jaren '90 een album en een EP uitbrachten. Opgericht in 1987 viel de band in 1993 al weer uit elkaar. Daar was het bij gebleven wanneer niet Billy Soulas in 2009 een doorstart wilde maken met de band. Het release-gehalte bleef relatief laag; Perimortem was in 2013 tot dit jaar de enige langspeler, maar daar is eerder deze maand een serieus te nemen opvolger voor verschenen: Necrotic Verses.

Na meer dan drie decennia van niet altijd even grote activiteit staat de band op het punt een van de sterkste albums uit de Griekse death metal-scene uit te brengen. Het is moeilijk te geloven dat dit dezelfde band is van voorgaand werk. Het productieniveau is duidelijk opgeschroefd, en daarmee komen de agressie, de energie, het enthousiasme ijzersterk uit de verf. Tien felle, dwingende tracks 'lang' - Necrotic Versus duurt niet langer dan 34 minuten, maar de intensiteit zorgt er voor dat dat lang genoeg is - raast Death Courier door hun in extreme metal verpakte doodsverzen.

De pulserende, hondsdolle death metal-uitbarstingen laten invloeden horen van speed, thrash en black metal; eigenlijk alles dat maar extreem is. De snelheid ligt bij vlagen gevaarlijk hoog, maar gelukkig vergeet de band niet om af en toe een dreigende midtempo of anderszins vertragende passage in te bouwen. Vooral een nummer als de afsluiter Remnants wint daarmee enorm aan zeggingskracht, maar ook bijvoorbeeld When Death Fits To Skin. Toch vind ik de kortste en meest felle tracks die de twee minuten speelduur maar met overtreffen ook enorm sprekend en op een of andere manie toch ook pakkend (wie moet bij Mourning Ecstasy ook aan Slayer denken?).

Necrotic Verses grijpt je onmiddellijk vanaf de gelijknamige opener bij de strot, en laat ook echt niet eerder los voordat het krachtige album voorbij is. Death Courier heeft voor zichzelf de lat aardig hoog gelegd met dit moddervette album. Zit er na al die jaren nog meer in voor deze band?

Billy Soulas - Bass, Vocals

George Petousis - Guitars

Ilias Iliopoulos - Drums