Loading...

Carnal Tomb - Embalmed In Decay

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-03-2024

Tracklist

01. Intro
02. The Putridarium
03. Cataclysmic Maze
04. Defiled Flesh
05. Draped in Disgust
06. Cerebral Ingestion
07. Morgue Usurper
08. Embalmed in Decay
09. Eyes of the Chasm

Carnal Tomb uit de chaotische en bruisende hoofdstad Berlijn heeft het punt in hun carrière bereikt dat traditioneel geassocieerd wordt met 'maken of breken': het beroemde derde album. Met de titel Embalmed In Decay kanaliseert dit prachtig bedorven en verrotte manifest van morbiditeit perfect de geest van old school death metal.

De Duitsers zijn met hun songwriting meer tot de kern geraakt met iets kortere nummers vergeleken met hun vorige releases. Gebleven zijn de snelle blastbeats, net zo goed als dat de karakteristieke doomgedreven passages zijn behouden. Het komt allemaal neer op een eigentijdse versie van klassieke death metal met een enorme vuurkracht die hun status als een van de populairste jonge acts van dit brute genre zal versterken.

De albumtitel Embalmed In Decay en het nummer The Putridarum zijn geïnspireerd op een huiveringwekkende begrafenispraktijk die vooral 'populair' was in Zuid-Italië van de late middeleeuwen tot de vroegmoderne tijd: de lijken van de overledene werden in een zogenoemd putridarium gedumpt, waar ze moesten rotten totdat er niets meer overbleef behalve de botten, die als laatste rustplaats naar een knekelhuis werden gebracht. Deze procedure symboliseerde een staat van vagevuur waar de doden doorheen moesten.

Andere gruwelijke inspiratiebronnen zijn onder meer het werk van H.P. Zowel Lovecraft en gore- en zombiefilms zoals Amando de Ossorio's genreklassieker Tombs Of The Blind Dead uit 1972, die onder anderen een directe invloed had op het nummer The Putridarium. Het is duidelijk dat deze thema's ook de morbide hoesillustraties van Embalmed In Decay van kunstenaar Skaðvaldur hebben geïnspireerd.

Uiteraard zijn het wat introotjes en sampletjes die de macabere sfeer kracht bijzetten. Als extraatje doet Engulfed-gitarist Serkan Niron een deuntje mee op Draped In Disgust, zowaar een extra dreun op je smoel!

Al met al biedt Carnal Tomb 'serieus' old school death-vermaak, voer voor de liefhebber!

Marc Strobel - Vocals, Guitars

Toni Thomas - Guitars

Daniel Sturm - Drums

Mustafa Kaya - Bass