Loading...

Aratron - The Recovery

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 24-05-2013

Tracklist

01. The Recovery
02. Imprisoned
03. Cause of Death
04. Staring Into Black
05. Thrashed

Dat doodse metaal in de lage landen al sedert mensenheugenis zowel een flinke aanhang als tig kwalitatief hoogstaande muzikale aanvoer kent, is niets nieuws te noemen. In het geval van de voor mij onbekende band Aratron valt allereerst hun lege discografie op. Sinds het ontstaan in 2000 telt deze namelijk slechts twee demo’s. Uit de biografie blijkt echter de verklaring dat de band vanwege muzikale meningsverschillen in 2002 uit elkaar viel om in 2008 weer een herstart door te voeren. Uit de demo The Recovery als het directe vervolg op de demo Horrifying Visions moet blijken of onbekend in dit geval ook onbemind maakt of juist het tegendeel bevestigt.

De aftrap die The Recovery heet gooit alle riemen los als een up-tempo track met het nodige tekstuele venijn aan boord waarna Imprisoned hier even stevig op inhaakt. In Cause Of Death schroomt de band niet om ook wat bedachtzamer uit de hoek te komen. Ondanks dat het tempo hier beduidend lager ligt, is het erg pakkend met al snel wat meer tempowisselingen. Alle instrumenten liggen lekker in de mix en ook de bas ligt prima onder het gitaarwerk. Ook Staring Into Black en Thrashed zitten vol met meer groove en afwisseling dan de twee openingsnummers en houden het geheel onderhoudend.

Aratron is op dit moment een project van Maurice en Ronald omdat de eerstgenoemde na twintig jaar in de underground te hebben gespeeld er weinig meer voor voelt om weer met een nieuwe line-up te komen. Deze demo geeft echter wel blijk van afdoende kwaliteit voor een mogelijke full-length. Het materiaal is bij lange na niet revolutionair te noemen maar dit is ook niet de insteek. Het betreft fijne death metal met genoeg variatie om vijf tracks uitstekend te kunnen overleven. Daarbij is een pluspunt dat de heren niet schromen om ook wat bedachtzamer uit de hoek te komen. De belangstelling naar een volledig hoofdstuk is mijns inziens dan ook meer dan gewekt.

Ronald van Baren - Vocalen

Maurice Sas - Gitaar, bas

(Michel - Sologitaar)

(Oscar - Drums)