Loading...

Carnal Tomb - Abhorrent Veneration

Gepost in Reviews door Edwynn op 26-10-2019

Tracklist

01. Putrid Fumes
02. Abhorrent Veneration
03. Cryptic Nebula
04. Amid the Graves
05. Dissonant Incubation
06. Feeding Mold
07. Sepulchral Descent

Abhorrent Veneration is het tweede album van het Duitse Carnal Tomb. Carnal Tomb ontstond ergens in 2014 de ondergrondse krochten van Berlijn. In 2016 kwam het debuut Rotten Remains uit en een aantal bezettingswisselingen verder is daar nu de tweede langspeler die in de vorm van Abhorrent Veneration nu voorligt.

In de regel is Carnal Tomb een old school death metalband. Veel invloeden uit de Zweedse school zijn verwerkt in het drassige geluid van de band. Wat heel leuk is, is dat deze band ook een beetje naar de Nederlandse school heeft gekeken want de invloeden van Asphyx en de oude Pestilence zijn ook niet van de lucht.

Opener Putrid Fumes hakkelt wat ongemakkelijk de speakers uit want het wil snel, agressief en tegelijkertijd enorm zwaar zijn. In snellere nummer als Feeding Mold gaat dat een stuk beter. Dat nummer is vlot en speedy maar ook zeer ruig en het laat de riffjes heel soepel in elkaar overlopen. De vocalen zijn voorzien van een dikke echo waardoor alles een beetje een geheimzinnig sfeertje meekrijgt.

Echt sterk wordt het met Carnal Tomb als het tempo flink naar beneden gaat. Dissonant Incubation is een doom-moloch die je ingewanden flink in elkaar weet te drukken met zijn beklemmende geluid. Hier komen die Asphyx-invloeden aan de oppervlakte drijven. Desolate leads begeleiden de troosteloze mars van deze fantastische track.

Het afsluitende Sepulchral Descent slaat nog eens flink wild om zich heen met vuige riffs die de herinnering aan Nihilist en Carnage levend houden. De samples zorgen voor de bijpassende horrorsfeer. Ook hier weer een prachtig unheimisch middenstuk. Dat is precies wat van Abhorrent Veneration een interessante plaat maakt. Want door de bank genomen kennen we alles al wel wat hier gepresenteerd wordt. Maar toch weten deze heren een boeiende draai te geven aan deze stijl waardoor het zeker een plezierige plaat is om regelmatig te draaien.

Daniel Sturm - drums

Toni Thomas - guitar

Yves Metze - bass, vocals

Marc Strobel - vocals, guitar