Loading...

Crawl / Feral - Made As Those Who Are No Longer Alive

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-11-2023

Tracklist

01. Feral - From the Ancient Tombs
02. Feral - Released from the Bondage of the Earth
03. Crawl - Where the Dead Flesh Whispers
04. Crawl - Vanity

Na het uitbrengen van goed ontvangen full length albums in hetzelfde jaar 2018, bundelen de Zweedse death metal labelgenoten Feral (toen: Flesh For Funerals Eternal) en Crawl (debuutalbum Rituals) nu hun krachten voor een opwindende split-release. Deze bevat alleen maar nieuwe nummers, schijnbaar om hun terugkeer te markeren, want ik vind het opvallend dat beide bands tussentijds niks meer hebben uitgebracht.

De heren van Feral tonen zich meesters in hun vak, en nadat ze hun krachtige geluid tot in de perfectie hebben aangescherpt, demonstreren ze hun talent voor het schrijven van uitstekende songstructuren en brengen ze deze met nog meer kracht dan voorheen. Laat death metal en crust moeiteloos samensmelten tot een gewelddadige en meeslepende muziekvorm die steevast een zweepslag op je lichaam teweegbrengt.

Crawl moet het hebben van hele korte, maar krachtige tracks, doorspekt met de klassieke invloeden. De punk / crust / death metal-mix laat alle vertrouwde elementen horen, zoals daar zijn het d-beat- drumwerk en het Boss HM-2-pedaal voor de vettige distortion, afgewisseld door overstuurd gepiep van de gitaren. Denk daar nog een rafelige putgrunt bij, en het plaatje is wel compleet denk ik.

Zelfs bij muziek die stilistisch vergelijkbaar is, en weinig onderscheidend, hebben de bands toch hun toefjes van eigen individualiteit. Het is de perfecte voorloper van aanstormende langspelers van beide bands. Slechts elf en halve minuut, maar zo intens!

Feral:

Roger Markstrom - Drums

Markus Lindahl - Guitar

Viktor Klingstedt - Bass

David Nilsson - Vocals

Sebastian Lejon - Guitar

Crawl:

Ragnar Hedtjärn Ullenius - Bass

Joachim Lyngfelt - Vocals

Martin Sjögren - Guitars

Ämir Batar - Drums