Loading...

Drawn And Quartered - Congregation Pestilence

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-07-2021

Tracklist

01. Death's Disciple
02. Age Of Ignorance
03. Oblivion Pilgrimage
04. Proliferation Of Disease
05. Dispensation (Rise Of The Antichrist)
06. Six Devils (Trepanation)
07. Carnage Atrocity
08. Rotting Abomination (The Cleansing)
09. Congregation Pestilence

Hoewel Drawn And Quartered al een respectabele loopbaan (al actief sinds begin jaren '90!) en inmiddels bijna twee handenvol albums in de tas heeft, ken ik de Amerikaanse death metalband pas een paar jaar. Maar met die paar albums die ik inmiddels ken heeft de band een positieve indruk op mij achter gelaten. Met Congregation Pestilence bracht de band vorige week hun achtste langspeler uit.

Congregation Pestilence bevat negen nummers onvervalste, American-style old school death metal, samen goed voor zo'n 38 verrukkelijke minuten aan viezigheid. Incantation, Immolation en Morbid Angel kunnen ontegenzeggelijk als vergelijking dienen. Bij vlagen lichtelijk chaotisch, maar vrijwel constant snoeihard, in opgefokte tempo's; maar ook ter afwisseling, op gepaste momenten, een dreigend intermezzo of passage - zoals Oblivion Pilgrimage bijvoorbeeld laat horen.

Als trotse exponent van de underground heeft Drawn And Quartered misschien niet het niveau van erkenning bereikt dat andere death metal-legendes in hun bestaan opgebouwd hebben. Het maakt de waardering van de liefhebber er niet minder om, en doet ook zeker niks af aan de kwaliteiten die het trio te beiden heeft. Agressie en atmosfeer strijden om voorrang bij de luisteraar, stevig onderbouwd door middel van technisch vakmanschap en oerdegelijke composities.

Drawn And Quartered zal nooit voor de originaliteitsprijs gaan, maar biedt wel stevige kwaliteit. De ziedende riffs zijn dik in orde, het onnavolgbare drumwerk legt een uiterst solide basis, daarin bijgestaan door het bas-snaren-geweld van brulboei Herb. Daarnaast heeft laatstgenoemde ook nog een onaards diepe rochelstrot om u tegen te zeggen; dat maakt het plaatje helemaal af. Dat doen ook de typerende, onvast klinkende zwabbersolo's, die we zo goed kennen van Trey Azagtoth.

Congregation Pestilence is wat mij betreft opnieuw een aanrader voor de liefhebber van de rauwe, energieke Amerikaanse old school death. Ik beluister de laatste jaren blindelings wat Drawn And Quartered uitbrengt, en wordt daarin nooit teleurgesteld. Luisteren!

Kelly Shane Kuciemba - Guitars

Herb Burke - Vocals, Bass

Simon Dorfman - Drums