Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Feto In Fetus - From Blessing To Violence

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-10-2018

Tracklist

01. The Order To Destroy
02. Devour My Entrails
03. Wake Up And Die
04. Under The Sign Of The Debauchery
05. Vomiting The Purulent Acrimony
06. From Blessing To Violence
07. Buried Alive
08. Impact On Memory
09. Book Of Blood
10. Cursed
11. Evil Will Seek You Out
12. The Vanished Land
13. Martyr Annihilation
14. Say - Ten Victims
15. Bind, Torture And Kill
16. The Human Way Is Violence And Death
17. Hate With A Passion
18. Corpse Of The Beyond

From Blessing To Violence is de derde langspeler van de Poolse extreme metalband Feto In Fetus. Het is daarmee de opvolger geworden van het door ondergetekende goed gewaardeerde Condemned To The Torture. Die dateert al weer van 2013 - vijf jaar is lang in deze tijd van vluchtigheid - dus ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de band er nu voor staat.

Gelukkig hebben de Polen nog niks aan daadkracht ingeboet. From Blessing To Violence laat opnieuw, of nog altijd, een aantrekkelijke mix horen van brute death metal en grind, inclusief slam-onderdelen en botverpletterende breakdowns. Ook tekstueel mag de band weer helemaal los, en worden vrolijk makende onderwerpen bezongen als pathologische afwijkingen, seriemoordenaars en verschillende manieren om iemands leven te nemen.

De achttien tracks worden er door heen geramd in een luttele 34 minuten, maar is daarmee geen op hol geslagen sneltrein. Feto In Fetus verstaat de kunst van het doseren (Corpse Of The Beyond) en weet op gepaste momenten geniepig maar genadeloos toe te slaan (Bind, Torture And Kill). Deze heren weten hoe je fans van instant brutaliteit tevreden moet stellen, evenals iedereen die op zoek is naar iets vleziger en substantiëlers, om in hun wreedheid te voorzien.

From Blessing To Violence zal zeker een beroep doen op liefhebbers van brute bands als Suffocation, Napalm Death, Lock Up, Aborted, Cephalic Carnage, Vomitory, Cattle Decapitation en Devourment. Feto In Fetus weet op genadeloze wijze elke vorm van brute death metal te combineren en daarmee de aandachtige toehoorder te verpletteren. Ook na een afwezigheid van vijf jaar schiet de band nog akelig precies met scherp!

Michał Grabowski - Guitars

Michał Rochowicz - Bass

Przemysław Bednarczyk - Drums

Widzik - Vocals