Loading...

Inner Axis - Midnight Forces

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-05-2024

Tracklist

01. I Am The Storm
02. Strike Of The Cobra
03. Midnight Hunter
04. This Is The Way
05. Evil Dead
06. Spartan War-Cry
07. Steelbladed Avenger
08. Master & Commander
09. Burn With Me
10. Blade Of Glory

Met hun nieuwe album Midnight Forces vervolgt de heavy metalband Inner Axis uit Kiel / Noord-Duitsland consequent het pad dat met hun twee eerdere singles Steelbladed Avenger en Midnight Hunter (beiden in een opgepoetste versie ook vertegenwoordigd op het nieuwe album) en de bijbehorende videoclips. Het derde album na Into The Storm (2011) en We Live By The Steel (2017) werd opnieuw gemixt en gemasterd in de Pitchblack Studio.

Muzikaal werken de band en hun nieuwe gitarist Nino Helfrich nog beter samen, zodat de tien nummers zeer homogeen klinken en veel aan punch en aanstekelijkheid hebben gewonnen. En toch verliest de band nooit de verbinding met klassieke heavy metal uit het oog. De tracks zijn doorspekt met groovy gitaarsolo's en epische, aanzwellende refreinen, die zich pas volledig kunnen ontvouwen in de interactie tussen de muzikale aanwezigheid en performance van frontman Kai en het publiek tijdens hun liveshows.

Thematisch hebben de liedjes een sterke relatie met de pop- en filmcultuur. Titels als This Is The Way (Bounty Hunter, The Mandalorian), Strike Of The Cobra (Cobra Kai), Evil Dead maar ook Spartan War-Cry en Master & Commander geven duidelijk blijk van de lyrische inspiratie, zonder al te veel toe te geven aan de originelen. Deze stijlvastheid is ook terug te vinden in de muziekvideo’s, waarvan sommige een zelfstandig verhaal vertellen.

Inner Axis musiceert niet al te spannend of innovatief, daarentegen glijdt hun melodieuze metal wel gladjes naar binnen. Makkelijk te volgen tracks, strak geproduceerd en bol van clichés. Hou je daarvan, dan zit je met Midnight Forces geramd!

Thies Jacobsen - Drums

Zacharias Drosos - Guitars

Kai Hagemann - Vocals

Nino Helfrich - Guitars