Loading...

Lucifer's Fall - III - From The Deep

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-09-2021

Tracklist

01. Trident Steel
02. The Cave
03. Man of God
04. Doom 'N' Roll
05. Across the Void
06. Reverend Revenant
07. From the Deep

Bijna uit het niets kreeg ik recent een paar promo's voorgeschoteld van het Roemeense Sun & Moon Records, waar ik tot dat moment nog niet ven gehoord had. Echter de bands die het label in de aanbieding heeft ken ik wel degelijk. Ik begin met het Australische Lucifer's Fall en hun derde langspeler III - From The Deep.

Ondanks het verstrijken van vijf jaar sluit From The Deep naadloos aan op voorganger Cursed & Damned. Weliswaar verschenen in die tussentijd handenvol aan splits, singles, live-albums, een compilatie en noem maar op, maar uiteindelijk blijkt Lucifer's Fall enorm stijlvast. De mengvorm van jaren '80 heavy metal en doom wordt strak gehandhaafd. Grappig genoeg is het precies in het midden van het album het nummer Doom 'N' Roll dat veelzeggend is voor de stijl van Lucifer's Fall. Het zou wat mij betreft een mooie omschrijving kunnen zijn voor de muzikale insteek van Lucifer's Fall.

Leg opener Trident Steel en het al genoemde Doom 'N' Roll maar eens naast het drietal epische krakers Man Of God, Across The Void en afsluiter en titelnummer From The Deep, en het is onmiddellijk duidelijk op welk (hellend?) snijvlak Lucifer's Fall zich begeeft. Of waar de schoen wringt, mocht je dit als luisteraar niet helemaal kunnen trekken. Dissonant bij deze stijl is de vocale inbreng, die zo veel rauwer is dan je bij deze toch klassieke, cleane stijl zou verwachten. Ik ben er dan ook niet echt liefhebber van, maar aan de andere kant houdt dat me ook zeker niet tegen om hier naar te luisteren.

Ik heb al vaker opgemerkt dat het musiceren tussen old school, epische heavy metal en doom in, mij over het algemeen wel bevalt. Ik denk dan aan oude bands als Pagan Altar, mijn absolute favoriet in dit genre Witchfinder General, Angel Witch, maar ook Mercyful Fate, of een meer eigentijdse band die dit kunstje ook beheerst als het Amerikaanse Argus. Ik plaats Lucifer's Fall graag ook in dit rijtje. Met een nummer als Reverend Revenant zitten ze eigenlijk precies tussen beide substijlen in, erg leuk gedaan vind ik.

Gelukkig is de muziek wat beter uitgebalanceerd dan op de voorganger het geval was. Hier geen rock- of punk-invloeden meer, 'alleen nog maar' pure, eerlijke, heerlijk rauwe metal. Deze muziek voert terug naar lang vervlogen tijden, ik ben hier echt gek op!

Philip Howlet - zang

Max Duncan - drums

Jessica Erceg - bas

Kieran Provis - gitaar

Blake Stephens - gitaar