Loading...

Mnemocide - Feeding The Vultures

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-06-2020

Tracklist

01. Manifest
02. Crash & Burn
03. To The Nameless
04. In Pain
05. Prologue
06. Like Ghosts
07. Again
08. Let Me Feed You
09. Dead Men Walking
10. Fear Me
11. Interlude
12. Revolution Required

Mnemocide is een metalband uit Basel, Zwitserland, bestaat sinds 2017, en presenteert hier het debuutalbum Feeding The Vultures. Eerder verscheen EP Debris (2018) in eigen beheer, die niet heel uitgebreid voor het voetlicht heeft getreden.

Het Zwitserse vijftal speelt de tragere, midtempo versie van death metal; nooit echt opwindend, wel met moddervette grooves, en een al even vet bulderende grunt. Gecombineerd met de gehanteerde oorlogsthematiek kom ik qua vergelijking dan ook al gemakkelijk op bands als Bolt Thrower (Again!), Memoriam, maar ook Gorefest (de vocale overeenkomst met Jan-Chris de Koeijer is niet te missen) of Hail Of Bullets. Met deze namen krijg je een goede indruk van wat Mnemocide te bieden heeft denk ik.

De gebruikte intro's en intermezzo's zorgen voor extra sfeer, juist daar moet Mnemocide het wel van hebben denk ik. Want hun death metal is op zichzelf niet van de meest opwindende soort. Wie zit te wachten op uptempo of virtuoos geweld of blasts heeft hier niks te zoeken. Daarentegen horen we logge, beukende death metal met een redelijk pakkende insteek, die een voorliefde voor de old school death metal-stijl verraden.

Met de meeste nummers van Feeding The Vultures kan ik prima uit de voeten. Een enkele track is wel erg simpel (Fear Me bijvoorbeeld), of een paar ook wel wat inwisselbaar, maar daar staat dan weer de aantrekkingskracht van het groovende en catchy karakter tegenover. Deze muziek luister nou eenmaal verdomd makkelijk weg, zeker de liefhebber van stampende old school death zal hier plezier aan beleven.

Denge - Bass

Laurent - Drums

Richy - Guitars

Chris - Guitars

Matthias - Vocals