Loading...

Nekromant - The Woods

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-08-2021

Tracklist

1. The Woods

Staande op de schouders van metalgiganten als Black Sabbath en Pentagram, is het Zweedse trio Nekromant goed thuis in de kunst van verpletterende riffs en krachtige melodieën, met een geluid dat de macht van het verleden weerspiegelt met een blik op de toekomst. Met al een paar releases op hun naam (eerder ook als Serpent) heeft het drietal her en der al aandacht getrokken met hun authentieke old school metal-aanpak.

Na een paar jaar van stilte kondigt Nekromant voor het einde van dit jaar een nog titelloos album aan. Waar al bij wordt verteld dat dit een nieuw hoofdstuk markeert in de muzikale voortgang van de band. Als voorbode verschijnt vandaag 20 augustus een eerste voorproefje: The Woods.

Hierop is duidelijk te horen dat dit power-trio begrijpt dat de riff koning is. Natuurlijk laten ook de stevig voort-trommelende drummer en groovende bassist zich ook niet onbetuigd. Maar The Woods is vooral een klassiek, onbeschaamd heavy metal deuntje. Uit ontevredenheid over de huidige, moderne levensstijl, is het nummer een agressieve uiting van Scandinavisch chagrijn.

Zoals ik schreef in mijn bespreking van het laatste album The Nekromant Lives (2018) lijkt het geluid van Nekromant zich langzaam maar zeker te begeven richting pure heavy metal, en blijven de doom- en stoner-invloeden steeds meer achterwege. De schatplichtigheid aan Black Sabbath en Pentagram waarmee de band zich graag profileert, hoor ik hier in elk geval niet echt terug. The Woods is vooral lekker krachtige no-nonsens heavy metal! Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het aanstaande album!

Adam Lundqvist - Guitars

Mattias Ottosson - Bass, Vocals

Joakim Olsson - Drums