Loading...

Silius - Worship To Extinction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-09-2020

Tracklist

01. Worship
02. C.U.L.T
03. Horrorscopes
04. Abominate
05. Lesson In Blood
06. Dance On Your Grave
07. Venom Baptism
08. Tripping Balls Out
09. Evil Inside
10. Death & Glory
11. Drowning

Silius uit Oostenrijk blijkt een verdomd lekker thrash-bandje. Ik had nog niet van de band gehoord, Worship To Extinction is hun tweede album, opvolger van Hell Awakening uit 2017. Die ken ik dus niet, maar op de nieuweling laten ze een behoorlijk aantrekkelijk potje (in de basis ouderwetse) thrash metal horen, verpakt in een eigentijds geluid. Echt leuk hoor!

Dit is nou echt zo'n band die de kunst beheerst om niet alleen ziedende, boze thrash te brengen (zoals opener Worship ondubbelzinnig laat horen), maar daarnaast ook in het middentempo heerlijk boosaardig uit de hoek komt. Het mooist is het natuurlijk wanneer dat binnen een enkel nummer gedemonstreerd wordt; dat doet Silius dan ook veelvuldig, zoals in de navolgende vier nummers (vooral Abominate overtuigt, en dan ook nog met spetterende solo) overduidelijk te horen is.

Dat daarbij door Silius zo af en toe eens gespiekt is bij, dan wel invloeden overgenomen zijn van, de grote, klassieke namen in het genre mag daarbij de pret niet drukken. Exodus komt zo eens in mijn gedachten voorbij, net als Slayer (Lesson In Blood, de tragere stukken van Venom Baptism) of latere Testament (Dance On Your Grave). Dat is helemaal niet erg, want Silius verpakt de flarden van invloeden volledig in hun eigen kader.

Zonder nou elke track afzonderlijk te willen noemen durf ik gerust te beweren dat er op Worship To Extinction geen enkel slecht nummer valt te signaleren voor de rechtgeaarde liefhebber van afwisselende klassieke thrash metal. Misschien dat je even moet wennen aan de bij vlagen wel erg ingetogen afsluiter Drowning (hier moet ik bij de rustiger fragmenten aan Megadeth denken) maar juist als slotakkoord past deze hier prima vind ik. Niks mis mee!!

Matthius Thurner - zang

Mario Haueis - gitaren

Ralph Jurschitsch - drums

Martl Storch - basgitaar