Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Suffocation - ...Of The Dark Light

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 23-07-2017

Tracklist

01. Clarity Through Deprivation
02. The Warmth Within The Dark
03. Your Last Breaths
04. Return To The Abyss
05. The Violation
06. Of The Dark Light
07. Some Things Should Be Left Alone
08. Caught Between Two Worlds
09. Epitaph Of The Credulous

De boodschap van songwriter en gitarist Terrance Hobbs van Suffocation is, dat de band niet meer de druk heeft om elke twee jaar een nieuw album uit te hoeven brengen en aan het toeren is. De leden hebben inmiddels allemaal een gezin, en dus heeft het vier jaar moeten duren voordat Suffocation met een opvolger voor Pinnacle From Bedlam op de proppen kwam. Afgelopen 16 juni verscheen de recente nieuwe aanwinst ....Of The Dark Light.

Suffocation is dus ook een volwassen band geworden die alle kinderziektes heeft overwonnen om nog steeds aan de top te kunnen staan in de death metal wereld. Ook zijn hiervoor de koppen bij elkaar gestoken omdat Suffocation heel goed om zich heen heeft gekeken hoe het tegenwoordig gaat in de scene. Zoals Terrance Hobbs zelf omschrijft: "Bands are very cutting edge, so we felt we had to step up our game a bit."

Na menig fan te hebben horen zeggen dat zanger Frank Mullen er mee gekapt is, blijkt dat niet helemaal waar. De beste man kan gezien zijn huidige situatie niet meer op volle honderd procent mee draaien met Suffocation, en is daarom voorlopig niet live te zien wereldwijd, maar nog wel lokaal. Mullen bemoeit zich nog wel degelijk ook met de opnames en is op deze schijf dan ook zeker nog terug te horen. Omdat vervanger/invaller Kevin Muller behoorlijk in de buurt komt qua vocalen vroeg zelfs Mullen zich af of hij nog wel op de nieuwe schijf te horen is; Het antwoord is dus volmondig ja!

Welnu, deze achtste plaat ....Of The Dark Light van Sufffocation is dus een veelbesproken item geworden. Bij het beluisteren van ....Of The Dark Light gaat Suffocation wat mij betreft weer volledig los. Helaas kan ik niet met de negatieve critici mee lullen, omdat dit gewoon weer een ijzersterk album geworden is. Ondersteund door beestachtig drumwerk, en bas en gitaren die volledig verwoest worden door technisch onderbouwde riffs en snelheid, mag ik concluderen dat dit hoogstaande kwaliteit doodsmetaal is.

Frank Mullen - Vocals

Terrance Hobbs - Guitars

Derek Boyer - Bass

Eric Morotti - Drums

Charlie Errigo - Guitars

  • Hahaha. Je hebt de info ook bestudeerd?

    Door Marc Brouwer op 23-07-2017 11:51:55

  • ???

    Door Chris van der Aa op 23-07-2017 13:16:26

  • Ik merkte aan de veranderde stukjes.

    Door Marc Brouwer op 23-07-2017 13:24:51