Loading...

Vijftiende Editie Occultfest

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 16-08-2016

Op 2 september barst het Occultfest weer voor de 15e maal los. Gedurende het weekend zullen 20 bands in uiteenlopende genres hun kunsten vertonen. De vrijdagavond zal vooral in het teken staan van de melodieuze hardrock. Op de zaterdag wordt deze aangevuld met het van Occultfest verwachte muzikale geweld. Dit jaar naast de authentieke death, thrash en black metal ook weer diverse progressieve varianten hier op.

Drenthe is met zijn hunebedden de bakermat van alle cultuur. Daarom wordt met trots voor de 14e maal het unieke podium in de vorm van het wapen van Drenthe op het landgoed aan de Wijsterseweg opgebouwd.

De vrijdagavond opent om 19:30 stevig met Sunburn uit Nieuw-Amsterdam. Hierna de melodieuze klanken en sirenezang van Art of Pain. Vanwege de goede ervaringen op Occultfest 2010 opnieuw de progressieve metal van Cirrha Niva. De vrijdag sluit spectaculair af met een tribute aan AC/DC en Dio door Crazy/Daisy en DEO.

De zaterdag wordt om 12:30 knetterhard en meedogenloos afgetrapt door Collision en wordt gevolgd door de Duitse punkers van Nebenwirkung en melodic death/thrash van Deem Index. Al meerdere malen heeft de gitariste van Dead Man's Walk (death/thrash) als bandlid van diverse bands of als bezoeker Occultfest met een bezoek vereerd en neemt de gitaar maar weer eens mee. Onze Belgische vrienden van Monomad maken lekkere duistere muziek welke in geen enkel omkaderd vakje past. Infantry (thrash/death metal) heeft dit jaar de publieksprijs tijdens de finale van de Metal Battle gewonnen en hiermee een plek op Occultfest verdiend.

Shade of Hatred (melodische death metal) speelde vorig jaar al de sterren van de hemel als pauze-act tijdens de Drentse voorronde van de Metal Battle en is nu klaar om geheel Noord Nederland te overtuigen. No1408 trapt met haar Nedermetal de metalheads van het bekrompen soort even lekker op hun ziel. Met Funeral Whore (old school death metal) krijgt sirenezang een andere dimensie. Bloodphemy (death metal) gaat keihard op de ingeslagen weg verder. Met Thurisaz (atmospheric, progressive metal uit België) belandt het festival in iets rustiger vaarwater.

Door de Duitse thrash metal van Toxic Waltz zal het gras van onze festivalweide het weer zwaar te verduren krijgen. Ook vond de organisatie het wel weer eens tijd om Fenris (black/death/viking) de kans te geven hun succesvolle optreden op Occultfest 2009 te evenaren. Wie niet vies is van grindcore wordt muzikaal bevredigd door Cliteater. De rest kan met een drankje in de hand de muzikale orgie die ontstaat tussen band en publiek van de zijkant aanschouwen. De avond sluit af met Insanity Reigns Supreme (cult death/doom/black metal uit België).

Aangezien de jeugd de toekomst heeft hebben kinderen tot 12 jaar gratis entree en kunnen ze dit jaar op de zaterdagmiddag smullen van de popcorn en het er weer af trainen op het springkussen.

"The world is full of Kings and Queens who blind your eyes and steal your dreams" zong Dio al in 1980. Laat je ook nu geen loer draaien en kom mee de vrijheid vieren op Occultfest. Dagkaarten kosten op beide dagen slechts €10,-, een passe-partout voor beide dagen is verkrijgbaar voor €15,- en voor enkele euro’s extra kun je ook blijven kamperen. Voor €100 heb je voor 2 personen entree en camping voor beide dagen + 46 munten. Voor de entreeprijs hoef je het dus niet te laten.

Wil je tijdens het festival helpen als vrijwilliger meld je a.u.b. aan via de site van Occultfest waar ook het exacte tijdschema en verdere informatie te vinden is.

Art Of Pain [NL], Bloodphemy [NL], Cirrha Niva [NL], Cliteater [NL], Collision [NL], Crazy Daisy [NL], Dead Man's Walk [NL], Deem Index [NL], Deo (Dio-tribute) [NL], Fenris [NL], Funeral Whore [NL], Infantry [NL], Insanity Reigns Supreme [BE], Monomad [BE], Nebenwirkung [DE], No1408 [NL], Occultfest [NL], Shade Of Hatred [NL], Sunburn [NL], Thurisaz [BE], Toxic Waltz [DE]