Loading...

Vultan - Vultan

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-07-2020

Tracklist

1. Impetuous Boy
2. Rising
3. Driven

Gooi de gehoornde vuisten omhoog en schud met alles dat je hebt, want Vultan is klaar om te rocken en rollen. Ben jij er ook klaar voor? Vultan is een goudeerlijke, rechttoe rechtaan hard rockende band die in your face muziek maakt. Vijf veteranen uit de riolen, de loopgraven van Cleveland, die het doen uit liefde voor muziek, maar vooral voor de belofte van veel, gratis, of in elk geval goedkoop bier. Plus die sporadische flasher natuurlijk!

Wanneer een band zich op deze authentieke wijze aan me voorstelt zijn de eerste punten al binnen. Geen opsmuk, maar eerlijk vermaak. Vultan bestaat pas sinds begin 2019, en komt een jaar later met de eerste drie tracks op de proppen, gebundeld als een zelfgetitelde EP. Optreden doen de veteranen veel en graag, op het podium komt de energieke heavy rock pas goed tot leven, gekoppeld aan opvallend uiterlijk vertoon.

Zelf noemen ze bands als Corrosion Of Conformity, Black Sabbath, Twisted Sister, Motley Crue, KISS, Metallica en Judas Priest als invloeden. Maar dat idee deel ik slechts op het gebied van uiterlijke overeenkomsten, qua muziek zit je met COC zeker goed, en daar wil ik dan muziek uit de southern groove-hoek aan toevoegen. Denk daarbij aan Pantera en Down, maar dan niet echt metal, eerder rock. De basis bestaat voornamelijk uit groovende stoner / heavy rock; heerlijk swingend, uitnodigend en meeslepend.

Opener Impetuous Boy maakt van de drie nummers het minst indruk op me, deze vind ik het minst bijzonder qua insteek, een beetje obligaat. Daarna doet Rising het al heel wat beter, met een spannende opbouw en vooral meer drive en energie. De topper van het drietal is echter Driven, dat vanaf het begin overtuigt met gitaarwerk om je vingers bij af te likken.

Hoewel Vultan geen enkele interesse toont om origineel of verrassend voor de dag te komen vind ik hun debuut een vermakelijk werkje. Zowel de arbeidsethos als de meeslepende grooves spreken me aan. Hier wil ik in de toekomst wel meer van horen!

Paul Hospodar - vocals

Michael Strong - drums, vocals

Shannon Henkel - guitar, vocals

Domonic Rini - guitars

Stephen Homan - bass, vocals