Loading...

Purest of Pain - Momentum

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-12-2013

Tracklist

01. Momentum

Voorheen dichtte ik de jonge vaderlandse band Purest Of Pain nog een zekere stuurloosheid toe, maar in de loop van het jaar 2013 (b)lijken toch de nodige knopen te zijn doorgehakt. Meest in het oog springende van die letterlijk doorgehakte knopen zijn de verdwenen, voorheen opvallend aanwezige dreadlocks van bandopperhoofd Merel Bechtold, die momenteel met een fraai gecoiffeerd (meisjes)kapsel door het leven gaat. Zou dit een belangrijke aanwijzing kunnen zijn voor andere veranderingen binnen de band en hun muziek? Zo'n andere verandering zit 'm in de bandbezetting. De positie van ritme-gitarist zal niet het meest opvallen, wel die van de vocalist.

Het eerste tastbare resultaat van de nieuwe start is dus deze single met de titel Momentum. Muzikaal gezien is het nummer melodieuzer, technischer en moderner dan het eerdere werk. Mede dankzij de nieuwe zanger Jesper zijn er de gekende Scandinavische melodeath invloeden aanwezig. Dat is blijkbaar de nieuwe richting die Purest Of Pain heeft gekozen. Geen verkeerde keuze, want juist die zanger springt er op Momentum echt uit.

Een beoordeling aan de hand van een enkel nummer is waarschijnlijk niet heel erg maatgevend, dus wacht ik liever op de volgende stap van de band: een full length debuutalbum. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe nummers, zodat zo snel mogelijk de opnames kunnen beginnen. Momentum is hier te zien en te horen, een frisse start voor een nog altijd frisse band, met het harde metalen hart op de juiste plaats. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Frank van Leeuwen - Bass

Merel Bechtold - Guitars

Jop Engels - Drums

Michael van Eck - Guitars

Jesper de Kruyff - Vocals