Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Stallion - From The Dead

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-07-2017

Tracklist

01. Underground Society
02. Down And Out
03. Hold The Line
04. Waiting For A Sign
05. From The Dead
06. Kill Fascists
07. Lord Of The Trenches
08. Blackbox
09. Step Aside
10. Awaken The Night

Van de Duitse pure heavy metalband Stallion besprak ik eerder al EP Mounting The World (2013) en de eerste langspeler Rise And Ride. Dit is echt zo'n band die de old school heavy metal-stijl (met een vleugje speed) trouw zal blijven, en waarvan je eigenlijk de muziek op voorhand al zo'n beetje kunt uittekenen. Zou hun nieuwste, tweede, album From The Dead aan alle vooroordelen voldoen?

Kort maar krachtig: ja dus. De muziek klinkt nog altijd alsof het rechtstreeks uit de jaren '80 is geplukt; en zo zien de mannen er ook uit. Hoewel, laat je daar niet door misleiden, met een act als bijvoorbeeld Steel Panther heeft Stallion in muzikaal opzicht weinig van doen: dit is 'true' metal! Een band als Judas Priest klinkt nog altijd door als voornaamste bron van inspiratie, niet in de plaats vanwege de vocale uithalen van Pauly (Down And Out).

Verrassend is hooguit Waiting For A Sign, waarin de pakkende ritmes en catchy refreintjes gezelschap krijgen van poppy klinkend toetsenwerk. Hierdoor krijgt deze track stiekem een nog meer catchy insteek, dat zou kunnen leiden tot guilty pleasure-achtige aantrekkingskracht. Ook Kill Fascists valt wel op, vooral omdat het 'nummer' maar 17 seconden duurt.

Voor de rest is het lekker headbangen op de galopperende ritmes en opzwepende drums. Nummers als opener Underground Society of titelnummer From The Dead, maar ook Lord Of The Trenches en Step Aside, zijn niet te versmaden voor de old school liefhebber, en zullen de nodige ledematen in beweging krijgen. Party-time! Als klap op de vuurpijl haalt Stallion met afsluiter Awaken The Night alles uit de kast om ook nog een goed opgebouwde epic voor te schotelen. Leuk album!

Aaron - Drums

Alex Stöcker "Äxxl" - Guitars

Oliver Grbavac "Olli Gee" - Guitars

Pauly - Vocals

Christian Stämpfe - Bass