Loading...

Sin Savage - Lost In The Dark

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-07-2019

Tracklist

01. Lost in the Dark
02. Hot on Your Heels
03. Down to the Ground
04. Through the Gates

Sin Savage lijkt een nieuwe band, maar is dat niet helemaal. Het blijkt te gaan om een voortzetting van Nightmare - de Belgische wel te verstaan. Deze band debuteerde in 2015 met het album Dirt, maar daarna leidden wisselingen in de bezetting en een licht gewijzigde muzikale koers tot nieuwe inzichten. Zo gezegd zo gedaan, aldus kwam de band tot het eerste wapenfeit onder de nieuwe naam: Lost In The Dark.

Hierop laat het Belgische kwartet een viertal vlotte, authentieke heavy metal-nummers horen. Krachtig, redelijk spontaan en wat rauw; echte, goudeerlijke old school heavy metal. Vooral het openende titelnummer Lost in The Dark is een heerlijke klassieke heavy metal-stamper, al moet ik tijdens het meebrullen van de titel wel erg aan Skid Row's Slave To The Grind denken. Haha, probeer dat nu maar eens niet (meer) te doen!

Ook de overige drie nummers luisteren lekker weg, en laten onderling de nodige afwisseling horen. Hot On Your Heels is net als het titelnummer een lekkere uptempo track, waarop het prima mee-headbangen is. In de vorm van Down To The Ground is er zelfs plaats voor een heus instrumentaaltje, en afsluiter Through The Gates blijkt een lekker donker, overwegend midtempo nummer, dat een hele andere benadering laat horen die me ook prima bevalt.

De muzikanten weten heel goed wat ze doen, ik vermoed dat ze zelf ook oprechte liefhebbers zijn van deze authentieke metal. De EP klinkt dan ook zeer overtuigend, maar vertrouwd en herkenbaar blijven wel de sleutelwoorden. Behalve een zeer plezierige luisterervaring biedt Sin Savage hier niets bijzonders, niets te nieuw of origineel. Toch ben ik altijd wel bij om te constateren dat dit soort bands altijd weer de kop blijven opsteken. Ga zo door!

Zan Geeraerts - Guitars, Vocals

Andreas Timmerman - Bass

Vassili Golfidis - Drums

Jasper Vanderheyden - Guitars