Loading...

Bonded - Rest In Violence

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-01-2020

Tracklist

01. Godgiven
02. Suit Murderer
03. Rest In Violence
04. Je Suis Charlie
05. The Rattle & The Snake
06. No Cure For Life
07. Where Silence Reverberates
08. Galaxy M87
09. Arrival
10. The Beginning Of The End
11. To Each His Own
12. The Outer Rim

Bonded is een nieuwe thrash-formatie uit Duitsland, maar is zeker geen band van jonge of nieuwe muzikanten. Opgericht in 2018 bestaat de band uit muzikanten die de veertig al ruimschoots gepasseerd zijn, en jarenlang ervaring hebben (opgedaan) in bands als Sodom, Suicidal Angels, Exarsis en Assassin, om maar wat voorbeelden te noemen. Vooral Markus Freiwald heeft als live-drummer een leuk c.v. opgebouwd; hij en gitarist Bernd Kost stonden aan de basis van Bonded, nadat ze er op onhandige wijze bij thrash-instituut Sodom zijn uitgekickt.

Rest In Violence is het debuutalbum, dat propvol staat met felle, opzwepende, op old school leest geschoeide thrash metal. Afgaand op agressieve nummers als Godgiven, Suit Murderer, titelnummer Rest In Violence, Arrival en ongetwijfeld nog een paar anderen, zit er nog aardig wat oud zeer bij de muzikanten. De albumtitel maakt ook al wel duidelijk dat beide heren niet van plan waren of zijn om het er bij te laten zitten. Dat klinkt dus allemaal best veelbelovend.

Verwacht geen moderniteiten of een verrassende insteek, maar 'gewoon' oerdegelijke en vooral agressief-knallende thrash. Nietsontziend, scherp en moddervet. Natuurlijk wordt er lekker afgewisseld met minder snelle, groovende passages (Je Suis Charlie, Galaxy M87, The Beginning Of The End), als ook Bay Area-achtige melodie (No Cure For Life, To Each His Own). Bonded haalt het beste uit diverse thrash-varianten, en brouwt daar (dat brouwen is Duitsers wel toevertrouwd natuurlijk) een geheel eigen explosief goedje van. En daar komt geen Reinheitsgebot aan te pas, want dit goedje is smerig en gevaarlijk, en toch nog verrassend afwisselend. Precies zoals thrash metal hoort te zijn vind ik.

Dat ik hier nogal kort ben over Bonded en Rest In Violence doet niks af aan mijn enthousiasme. Dit album heeft mijn woorden niet nodig om te overtuigen, dat doet de band zelf wel met z'n muziek. Ik zou bijna willen dat meer gelouterde bands hun goede muzikanten ontslaan; zolang dat een album oplevert als Rest In Violence hoor je mij absoluut niet klagen!

Ingo Bajonczak - Zang

Chris Tsitsis - Gitaar

Bernd Kost - Gitaar

Marc Hauschild - Bas

Markus Freiwald - Drums