Loading...

Aborted - The Necrotic Manifesto

Gepost in Reviews door Edwynn op 01-06-2014

Tracklist

01. Six Feet Of Foreplay
02. The Extirpation Agenda
03. Necrotic Manifesto
04. An Enumeration Of Cadavers
05. Your Entitlement Means Nothing
06. The Davidian Deceit
07. Coffin Upon Coffin
08. Chronicles Of Detruncation
09. Sade & Libertine Lunacy
10. Die Verzweiflung
11. Excremental Veracity
12. Purity Of Perversion
13. Of Dead Skin & Decay
14. Cenobites

Als in een verlaten woestijn door een nietsvermoedende voorbijganger die even op de hurkjes gaat om wat kilootjes te lozen, een eeuwenoud manifest gevonden wordt dat niets minder blijkt te zijn dan het verloren gewaande Boek der Doden oftewel de legendarische Necronomicon, breekt op zijn zachtst gezegd de totale pleuris uit. Dat is kort gezegd de conceptuele achtergrond van de zevende langspeler van Aborted. De band rondom Belgisch ingezetene Sven de Caluwé geeft op The Necrotic Manifesto een eigen gore draai aan de verhalen rondom het aan H.P. Lovecrafts brein ontsproten mysterieuze manifest.

Muzikaal gezien is er niet veel veranderd ten opzichte van Global Flatline uit 2012. Ook dit keer maakt een keur aan filmsamples haar opwachting om de bikkelharde death/grind op sinistere wijze op te luisteren. Aborted overtuigt onmiddellijk op het vlak van enthousiasme en spelvreugde. The Necrotic Manifesto klinkt modern, fris en bij vlagen zelfs flitsend. Uw scribent van dienst valt direct als een blok voor meedogenloze snelheidsduivels zoals het titelnummer en het schuimbekkende Sade & Libertine Lunacy. Op dergelijke woeste momenten is Aborted op haar best.

Natuurlijk wordt er gedoseerd omgegaan met het gaspedaal. De breaks in bijvoorbeeld Your Entitlement Means Nothing geven ruimte aan geraffineerd riffwerk en laten de luisteraar daarmee op het puntje van de stoel. Let ook op de glasheldere solo’s van de gitarist(en) die bij tijd en wijle het grimmige wolkendek doorbreken. Afwisseling genoeg dus. Houden we nog het compacte doch machtige Die Verzweiflung over. Een nummer dat zich op een heerlijk, ziek doomtempo voortploegt. Als een mars van een wandelende dode op zoek naar vers maagdenvlees.

Aborted levert wat men van de band mag verwachten. Na al die jaren klinkt de band nog even fris en vertrouwd. Het songmateriaal op The Necrotic Manifesto mag er zijn en wordt ook nog eens afgeleverd met een fikse schop onder de reet. Liefhebbers weten genoeg.

Sven "Svencho" de Caluwé - zang

Mendel bij de Leij - gitaar

Ken Bedene - drums

Danny Tunker - gitaar

JB van der wal - bas