Loading...

Angelic Desolation - Orchestrionic Abortion

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-03-2023

Tracklist

01. Brutus McMucus
02. Shake The Baby
03. Pterrordactyl Mann
04. Dic Tater
05. Paco's Satanic Taco Truck
06. Barbaric Destroyer
07. AIDS Chimp Lab Attack
08. Forced Gender Reassignment [Cattle Decapitation cover]

Het nieuwe album Orchestrionic Abortion van Angelic Desolation is een bloederige aanval op de zintuigen. Zich overgevend aan hun honger naar het samensmelten van grindcore, thrash en death metal, met capriolen op het horrorpodium, gedijt het kwartet uit Denver, CO, USA op het creëren van een uiterst bruut geluid. Liefhebbers van razernij, onmenselijke ritmes en meedogenloze riffs zal het zeker aanspreken.

Orchestrionic Abortion is de eerste release van de band met nieuwe bassist Leonard White die een vijf-snarige bas in hun geluid introduceert, en het zware aspect nog verder opzweept. Angelic Desolation nam ook de beslissing om de intensiteit van hun tracks te verhogen, met de nadruk op het maken van een grote impact. De band ontleent z'n verwrongen geluid aan onder meer Cryptopsy, Revocation en Aborted. Door muziek te schrijven zonder grenzen, ontketent de groep een overdonderende ervaring aan explosieve metal met technische elementen erin gegooid.

Het album begint met de zware opbouw met Brutus McMucus. Intense snelheid, angstaanjagende dissonantie en donderende dubbele kicks van de basdrums (zie hieronder de video van het nummer) zorgen voor een enorm geluid. De toon is gezet! Woeste kreten openen daarna Pterrordactyl Mann en onthullen progressieve chaos door afwijkende ritmes en maatsoorten. De verbazingwekkende ineenstorting opent de putten van de hel met zijn afnemende tempo. Barbaric Destroyer doet zijn naam eer aan en levert een meedogenloze, demonische aanval op.

Bestaande uit zeven originele nummers en een cover van Cattle Decapitation's Forced Gender Reassignment als afsluiter, is Orchestrionic Abortion een met bloed doordrenkt album dat het best op standje 11 kan worden genoten.

Jay Medina - Vocals

Leonard White - Bass

Maxwell Stark - Drums

Matt Markle - Guitars